Opširnije...
Snimljeno u luci Velog Lošinja
Povodom blagdana sv. Antona, prema vjerovanjima zaštitnika Velog Lošinja, objavljujemo fotografiju iz povijesti ovoga mjesta, a koju je ustupio kolekcionar Franko Neretich.


 

Opširnije...
Zdravica za 1909. godinu
Vrijeme je slavlja, nazdravljanja, dobrih želja. Na fotografiji staroj 115 godina jedno je takvo okupljanje, ovjekovječeno u Malom Lošinju.


Opširnije...
Nerezinske krojačice 1950-ih
U petak u 20 sati, u vijećnici iznad poštanskog ureda u Nerezinama bit će otvorena izložba "U kući i oko nje - život žena Nerezina i okolnih mjesta u XIX. i XX. stoljeću".


Opširnije...
foto: B. Lergetporer
Na prije nekoliko dana objavljenu vijest o gorostasnoj psini, vrsti morskog psa viđenoj uz samu obalu Cresa, i to blizu kampa, reagirao je kolekcionar Franko Neretich, porijeklom s Lošinja i Ilovika, a adrese u New Yorku.


Opširnije...
Hrvatska škola u Velom Lošinju, 1914. g.
Iz svoje bogate kolekcije povijesnih fotografija Lošinja, fotografiju Škole Družbe sv. Ćirila i Metoda za Istru u Velom Lošinju dostavio nam je Franko Neretich, naš iseljenik u Sjedinjenim Američkim Državama.


Opširnije...
Rovenska prije nešto manje od stoljeća
Kažu ponekad da se kotač povijesti vrti sve brže, misleći pritom na to da se svijet mijenja sve hitrijim ritmom.


Opširnije...Nedjeljko Baričević u Velom Lošinju od 1981. godine priprema i čita tekst "testamenta" kojim završava karneval. Tako je bilo i ove godine, pa su ga sumještani iznenadili dodijelivši mu prigodnu plaketu, za jubilarnih 40 godina.


Stranica 1 od 4