Sub25012020

Zadnje dodano:25.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Filmovi s analognih projektora još žive

U Klubu pomoraca Lošinja pokrenuta je serija radionica-kinoteka koju vodi član kluba Anton Vunić.

Opširnije...

Dječja pjesma o Lošinju dobiva videospot

Dječja pjesma "Lussino", prvi put izvedena u prosincu na adventskoj priredbi na glavnom trgu u Malom Lošinju, sada dobiva i svoje videoizdanje.

Opširnije...

Od "Zajedničkog stana" do "Brodolomki"

Program festivala "Zima u kazalištu" u kinu Vladimira Nazora u Malom Lošinju ove godine sastoji se od pet predstava.

Opširnije...

Od priloga s klapskog koncerta dječaku nabavljeno računalo

Donacija vrijednosti od gotovo pet i pol tisuća kuna upućena je obitelji dječaka Mihaela iz Malog Lošinja, o kojemu - uslijed teške obiteljske tragedije - sada skrbe djed i baka.

Opširnije...

Na izložbi i Ana Badurina

I ove godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju gostuje godišnja izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca, a u izloženoj građi zastupljen je i Lošinj.

Opširnije...

Otočne ljepote izložene u Pireju

Izložba fotografija autora Marka Vrdoljaka "Ljepote Hrvatske", koja sadrži i fotografije načinjene na cresko-lošinjskom otočju, otvorena je u Pireju (Atena).

Opširnije...

Elena Ferrante bez premca među otočnom publikom

Romani Elene Ferrante, što je pseudonim talijanske autorice koja svoj identitet ne želi otkriti javnosti, bile su najposuđivanije knjige u gradskim knjižnicama Lošinja i Cresa u 2019. godini.

Opširnije...

Bez kino-predstava do 24. siječnja

U Malom Lošinju neće biti kino-predstava do 24. siječnja, doznajemo iz Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj, pri kojemu radi Kino Vladimira Nazora.

Opširnije...

U Velom Lošinju nastupili rusko-ukrajinski glazbenici

U nedavno preuređenoj dvorani Mjesnog odbora, tzv. kino-sali u Velom Lošinju, nastupio je Duo Balyk, glazbeni i životni par koji posljednjih dvadesetak godina živi u Hrvatskoj, a rodom su iz Rusije, odnosno Ukrajine.

Opširnije...

"Teha" i "Burin" održali Božićnu matineju

U kraćem izdanju i drugačijem terminu u odnosu na ranije godine, s početkom u 11.30 sati, održan je božićni koncert u organizaciji creske ženske klape "Teha", pod nazivom "Božićna matineja".

Opširnije...

"Teha" ovaj put priređuje matineju

Umjesto dosadašnjeg dugogodišnjeg formata - večernjeg koncerta, ove će godine ženska klapa "Teha" u Cresu prediti Božićnu matineju.

Opširnije...

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!