Otoci.net

Uto19112019

Zadnje dodano:18.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji

Svijeće za Vukovar u luminima vlastite izrade

U organizaciji Osnovne škole Frane Petrića u Cresu je održan komemorativni program povodom 28. godišnjice pada Vukovara u ratu 1991. godine.

Opširnije...

U utorak štrajk (osim nekoliko predavanja za srednjoškolce)

U utorak će radnici u školama ponovo štrajkati. To znači da neće biti održana većina nastave, no i ovaj put ima iznimaka...

Opširnije...

"Vukovar" od lampiona

I ove su godine mještani Malog Lošinja, njih 150-ak, na glavnom gradskom trgu zapalili svijeće povodom godišnjice pada Vukovara u ratu 1991. godine.

Opširnije...

Na simuliranoj vježbi gašen požar u marini

U Cresu je održana vatrogasna vježba, na kojoj su članovi creskog DVD-a, ali i nekoliko kolega s Lošinja, simulirali situaciju požara brodice pri punjenju goriva sa širenjem požara na šumu u blizini benzinske stanice.

Opširnije...

Uspostavljen trajektni promet

Dio pomorskih veza cresko-lošinjskog otočja s kopnom je u ranim popodnevnim satima uspostavljen.

Opširnije...

Lošinj pliva

Još jednom u samo par dana, more se prelilo u luci Malog Lošinja. U nedjelju u prijepodnevnim satima izlilo se na najnižim dijelovima uz Velu rivu i Škverić.

Opširnije...

Cres i Lošinj "odsječeni" od kopna

Zbog najavljivanog nevremena, izrazito jakog juga, u prekidu su trajektne i katamaranske linije kojima je cresko-lošinjsko otočje inače povezano s kopnom.

Opširnije...

U školi o ratnim izvještajima iz '91.

U petak je u Osnovnoj školi Marija Martinolića u Malom Lošinju održan sat povijesti sa spajanjem videovezom s OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara.

Opširnije...

Stipe Božić Nerezincima o Everestu, Osoršćica još na čekanju

Stipe Božić, čije je ime u Hrvatskoj praktično sinonim za alpinizam, održao je putopisno predavanje, odnosno predstavljanje knjige "San o Everestu" u Nerezinama.

Opširnije...

Lošinjskom studentu dekanova nagrada

Damjan Stanić iz Malog Lošinja, student politologije na Fakultetu političkih znanosti, dobio je dekanovu nagradu kao najbolji student druge godine.

Opširnije...

Ovaj put bez plastičnih lumina

Ususret godišnjici pada Vukovara u Domovinskom ratu, u Osnovnoj školi Frane Petrića u Cresu održana je radionica izrade lumina od staklenki.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

19/11/1936

U Stivanu rođen akademik Elso Kuljanić, sveučilišni profesor, rektor riječkog sveučilišta