Otoci.net

Pet13122019

Zadnje dodano:12.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika

Proračun prošao omjerom 8:3

Većinom glasova vijećnika usvojen je proračun Grada Cresa za 2020. godinu, visine 50.540.000 kuna. Prijedlog je dobio osam glasova potpore, a protiv je bilo troje vijećnika; Sanja Tomić (HDZ) te dvojac iz AM-a; Natalija Marelić Tumaliuan i Hrvoje Sepčić.

Opširnije...

Pope izlazi, Iva Krivičić Miočić u Gradskom vijeću

Iva Krivičić Miočić nova je članica Gradskog vijeća Cresa iz redova PGS-a, nakon što je svoj mandat u mirovanje stavio Josip Pope.

Opširnije...

AM: Proračun se planira neozbiljno i neodgovorno

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Cresa, priopćenjem za javnost s temom ovogodišnjeg i proračuna za sljedeću godinu, oglasio se vijećnički dvojac Akcije mladih.

Opširnije...

Melita Chiole predložena za visoko gradsko priznanje

Profesorica Melita Chiole najvjerojatnije će 2. siječnja biti dobitnica "Priznanja Frane Petrića", povodom Dana Grada Cresa, za zasluge u obrazovno-kulturnom životu Cresa.

Opširnije...

Predstavljanje proračuna prošlo bez pitanja

Bez ijednog pitanja ili komentara iz publike prošlo je predstavljanje proračuna Grada Malog Lošinja za sljedeću godinu, održano u maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice.

Opširnije...

U utorak u školu, postignut dogovor sindikata i Vlade

Postignut je dogovor između predstavnika sindika i Vlade RH, te će od utorka nastava u školama biti nastavljena.

Opširnije...

Nova Odluka o komunalnom redu usvojena jednoglasno

Dvosatna sjednica Gradskog vijeća Malog Lošinja protekla je u raspravi o raznim komunalnim problemima.

Opširnije...

Izabrana djeca za novo Dječje gradsko vijeće

Iz redova učenika sedmih, šestih, petih i četvrtih razreda osnovne škole, izabrani su članovi Dječjeg gradskog vijeća Malog Lošinja, koji će naknadno na konstituirajućoj sjednici među sobom izabrati novog dječjeg gradonačelnika. Mandat svima traje dvije godine; zato su i preskočeni "osmaši".

Opširnije...

Izmjene u komunalnom redu i korištenju javnih površina

Za petak, 29. studenog, sazvana je sjednica Gradskog vijeća Malog Lošinja, prva nakon nedavne svečane sjednice, a koja osim aktualnog sata na predloženom dnevnom redu ima još šest točaka.

Opširnije...

Na prosvjedu u Zagrebu i pedesetak otočnih prosvjetara

Na velikom prosvjednom skupu pod nazivom "Hrvatska može bolje", dijelu štrajka radnika škola, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu sudjelovali su i prosvjetari iz lošinjskih i creskih škola.

Opširnije...

Nova luka u Mrtvaškoj - vrata za Rab, Pag i Dalmaciju?

Potpisan je ugovor za dogradnju lučice Mrtvaška na jugu otoka Lošinja, kojoj je namijenjena uloga točke iz koje bi u budućnosti kretali brodovi za Rab, Pag te Dalmaciju.

Opširnije...

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju