Opširnije...
foto: B. Purić
Kuriozitet izbora za Hrvatski sabor je rezultat HNS-a u Cresu. Iako ta stranka ovdje ima gradonačelnika, Kristijana Jurjaka, na području Grada Cresa HNS je dobio podršku samo dvoje birača.


Opširnije...
Ustrine / foto: B. Purić
Tijekom javne rasprave o tri urbanistička plana uređenja - Belej, Ustrine i Baldarin, stiglo je ukupno četrnaest primjedbi, od kojih je šest prihvaćeno.


Opširnije...
Boris Adžić, Marlen Vlašić i Carla Konta / foto: B. Purić
Svoje je predizborno predstavljanje u Malom Lošinju održala i lista koalicije koju je pod nazivom "Domovinski pokret" okupio Miroslav Škoro.


Opširnije...
Unija Kvarnera na creskom trgu
Kandidati Unije Kvarnera srijedu su proveli predstavljajući svoj program na cresko-lošinjskom otočju. Nakon što su posjetili Cres, dio predstavljanja u Malom Lošinju nisu održali, jer zbog prometne nesreće kod Osora nisu mogli doputovati.


Opširnije...
Marlen Vlašić / foto: B. Purić
Marlen Vlašić iz Malog Lošinja, članica ovdašnjeg Gradskog vijeća iz redova stranke HRAST, bit će kandidatkinja na predstojećim izborima za Hrvatski sabor.


Stranica 1 od 72

Na današnji dan:

12.07.1913.

U Križevcima rođen Andre Mohorovičić, arhitekt i povjesničar umjetnosti, rektor zagrebačkog sveučilišta, autor niza radova o Cresu i Lošinju

12.07.1935.

U Zadru rođen Mate Solis, creski akademski slikar, autor suvremenog vizualnog identiteta Cresa

12.07.1997.

U podmorju kraj otoka Vele Orjule, belgijski ronilac Rene Wouters otkrio kip Apoksiomena