Sarkofag Gaudencija iz Osora

Opširnije...
Detalj drvenog sarkofaga Gaudencija
Program predavanja u palači "Moise" u Cresu, namijenjenih svim zainteresiranim građanima, bit će ovaj četvrtak nastavljen onim na temu "Zaboravljena umjetnička baština sjevernog Jadrana: drveni sarkofag sv. Gaudencija osorskog".


Opširnije...
Ranije je postavljena izložba
U ponedjeljak će u vili "Perla", sjedištu Zajednice Talijana Malog Lošinja, biti održano predavanje o heraldici Jasminke Ćus-Rukonić iz Cresa, renomirane stručnjakinje na tom području.


Opširnije...
foto: T. K., O. M.
Na radionicu obnove gromače (suhozida) koja je u subotu i nedjelju održana u Lubenicama, odazvalo se malo sudionika, ne računajući one koji su ujedno i članovi udruga koje su organizirale, odnosno ugostile radionicu - Zavičajnog društva "Gerbin" i udruge "Dragodid" sa sjedištem u Šapjanama.


Opširnije...
foto: T. Kremenić
U subotu i nedjelju u Lubenicama će biti održana radionica pod nazivom "Gromače: identitet ruralnog prostora otoka Cresa".


Opširnije...
foto: W. Salković
Izložba posvećena znamenitoj pomorskoj bitci kod Lepanta koja se dogodila listopada 1571. godine u Jonskom moru, u kojoj je flota "Svete lige" pobijedila flotu Osmanskog Carstva, otvorena je u prizemlju zgrade Zajednice Talijana u Cresu.


Potkategorije

Stranica 1 od 40