Uglavnom pop, povremeni izleti u stari rock, jazz...

Vesna Vlakančić-Surdić
Vesna Vlakančić-Surdić
Prva je ovogodišnja gošća naše rubrike "Što slušam" Vesna Vlakančić-Surdić iz Cresa, članica dugovječne i nagrađivane ženske klape "Teha".


Koju vrstu glazbe i koje izvođače najradije slušate?

Slušam razne vrste glazbe. Uglavnom je to pop i zabavna glazba i domaći izvođači, ali volim poslušati i strane. Povremeno napravim izlet u stari rock, lagani jazz, filmsku glazbu te rado poslušam nove klapske albume ili nove obrade u izvedbi klapa.

Zbog čega baš ti žanrovi i izvođači, što vas tome privlači?

Što ću slušati najviše ovisi o vremenu koje imam na raspolaganju i o raspoloženju. Glazbu volim slušati sama, u nekom svom miru. Od domaćih izvođača to su često Oliver, Gibonni, Doris Dragović, pa Arsen, Massimo, Vanna... Volim poslušati festivale: Splitski, MIK te Sanremo, te klapske festivale. Od stranih izvođača tu su Ed Sheeran, Leonard Cohen, ABBA,  Lady Gaga... Bude to ponekad jedan šaroliki miks.

Koju ste glazbu i izvođače slušali ranije i zbog čega ste prešli na druge?

Ranije, a pri tome mislim negdje do 2000., dosta sam slušala "Crvenu jabuku", "Parni valjak", "Prljavo kazalište" te stare "Nove fosile"... od stranih sam neko vrijeme dosta slušala Zucchera, te tada mlade talijanske izvođače sa Sanrema kao što su Giorgia, Laura Pausini..., a sve to volim poslušati i danas. Ne mogu reći da se nešto puno promijenilo.