"NY je utjecao na odabir žanrova"

  Barbara Sucich / foto: B. Purić
  Barbara Sucich / foto: B. Purić
  Barbara Sucich, otočanka rođena u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja već godinama živi u kraju svojih predaka, nova je gošća naše rubrike o glazbenim preferencijama...


  Koju vrstu glazbe i koje izvođače najradije slušate?

  - Volim glazbu, i volim slušati sve vrste glazbe, od diska 70-ih do afro-popa. Zapravo mi je teško držati se samo jednog žanra, ali trenutno najviše slušam R&B, hip-hop, neo soul, alternativnu, plesnu i pop-glazbu. U posljednje vrijeme najviše slušam glazbenike kao što su The Weeknd, Doja Cat, SZA, Post Malone, Ed Sheeran, Billie Eilish i Drake. Ono što slušam najviše ovisi o mom raspoloženju i svakodnevnim aktivnostima.

  Zbog čega baš ti žanrovi i izvođači, što vas tome privlači?

  - Umjetnici koje sam prethodno spomenula talentirani su po tome što biraju aspekte iz drugih žanrova i stilova glazbe. U glazbi se u posljednje vrijeme koristi puno ritmova 80-ih, 90-ih i semplova, i sviđa mi se ta kreativnost. Na glazbu će sada i uvijek utjecati umjetnici iz prošlosti i osjećam da umjetnici koje sam spomenula trenutno rade sjajan posao u spajanju starog i novog, a ja se mogu povezati s tekstovima i emocijama izraženim kroz njihovu glazbu. U osnovi, to je ono što je glazba.

  Koju ste glazbu i izvođače slušali ranije i zbog čega ste prešli na druge?

  - Kada sam bila mlađa, više sam slušala pop-rock glazbu, na primjer slušala sam: "Linkin Park", "Green Day", "System of a Down", "No Doubt", "Coldplay", "U2", "Muse", "Nirvanu" i "Audioslave". Uz one umjetnike koje sam spomenula, slušala sam i rap i hip-hop glazbu, umjetnike kao što su Jay-Z, Eminem, 50 Cent, Kanye West, Beyonce, Alicia Keys, Justin Timberlake i Rihanna. Ne mogu reći da sam promijenila vrstu glazbe koju slušam, jer do danas slušam te iste umjetnike i mnoge druge. Rođena sam i odrastala u New Yorku, što je jako utjecalo na slušanje određenih žanrova, pa mislim da je i to razlog što više gravitiram R&B i hip-hopu jer me to podsjeća odakle sam došla.