Rado poslušam "Svinjsko korito" i "Štamparsku grešku"

Bernard Kučić / foto: B. Purić
Bernard Kučić / foto: B. Purić
U svijet "žešćih" ritmova u našoj glazbenoj rubrici vodi nas Bernard Kučić, sa svakodnevicom na relaciji Cres-Osor...


Koju vrstu glazbe i koje izvođače najradije slušate?

- Volim poslušati sve što mi u određenom trenutku paše, žanrovski heavy metal, hard rock, ska punk, celtic punk, a kada bih trebao izdvojiti neke bendove, onda bi to bili kultni "AC/DC", "Iron Maiden" i "Metallica", ali isto tako su mi dragi "Dropkick Murphys", "Flogging Molly", "Lynyrd Skynyrd", "Ska-P", a od domaćih "Dubioza", "Brkovi", "Goblini", "Punkreas"...
Svakako moram napomenuti da rado poslušam lošinjsko "Svinjsko Korito" i, iako nisu aktivni, cresku "Štamparsku grešku".

Zbog čega baš ti žanrovi i izvođači, što vas tome privlači?

- Volim čuti distorziju i energičan i brzi bubanj u pjesmi, jednostavno to mogu uvijek slušati, neovisno o raspoloženju.

Koju ste glazbu i izvođače slušali ranije i zbog čega ste prešli na druge?

- Mislim da nisam previše mijenjao, pošto sam počeo tu glazbu slušati s već spomenutim AC/DC, "Iron Maidenom" i "Metallicom", koje i danas s istim guštom poslušam. Ali, bio je jedan period kada mi je pasalo slušati puno žešći black metal, simfonijski black metal, gothic metal i slični žanrovi, tako da su onda na repertuaru bili "Craddle of Filth", "Dimmu Borgir", "Kataklysm", "In Flames", "Tristania"... S vremenom sam otkrio neke nove bendove i žanrove koje sam prihvatio, ali nisam nikoga odbacio nego proširio glazbeni spektar.