"Postoji mnogo dobre glazbe, samo treba malo kopati"

Marta Kosanović / foto: B. Purić
Marta Kosanović / foto: B. Purić
Ovaj put o svojim glazbenim preferencijama govori Marta Kosanović iz Malog Lošinja...

Koju vrstu glazbe i koje izvođače najradije slušate?

Slušam sve što ne vole mladi, ha-ha. Uglavnom se kreće oko rocka i psihodelije, post punk, melancholic rock, ali ima tu i funka, jazza, bluesa, new agea, indie rocka/popa. David Bowie, "Bright Eyes", EKV, "Talking Heads", "The Cure", "Mazzy Star", "Pixies", Cage the Elephant, "Arctic Monkeys", "Thievery Corporation", "Joy Division", "Motorama", "Massive Attack", Nick Cave i tome slično, a naravno, volim i elektroniku kod koje, iako najčešće zalazim na trance-festivale, ne biram žanr, stvarno volim dobar techno, ma u biti, dobar set.

Zbog čega baš ti žanrovi i izvođači, što vas tome privlači?

Pa najviše me privlači melodija, volim kad je pitka i nježna, kao i dobar, masni bass. Užasno patim na metafore u tekstovima, zato recimo, obožavam "Bright Eyes".

Koju ste glazbu i izvođače slušali ranije i zbog čega ste prešli na druge?

Pa u mladosti sam bila slušala stvarno sve, a i u zadnje vrijeme stagniram s glazbom i žao mi je što joj ne posvećujem dovoljno vremena i pažnje kako bi je otkrila. Mislim da postoji mnogo dobre glazbe, samo treba malo kopati. Ono, u mladosti sam slušala ET i "Tokio Hotel". Mislim da je to dovoljno objašnjenje samo po sebi.