"Obožavam slušati house uz more i predivne zalaske"

Dean Bertić / foto: B. Purić
Dean Bertić / foto: B. Purić
Sugovornik u našoj rubrici o glazbenim ukusima je Dean Bertić iz Malog Lošinja...


Koju vrstu glazbe i koje izvođače najradije slušate?

- Glazbu najviše slušam da mi paše uz ambijent, trenutačnu okupaciju, raspoloženje, mjesto gdje se nalazim. Moje playliste su vrlo širokog spektra. S obzirom da su ljetni dani i dosta slobodnog vremena provodim uz sunce i more, izabrao bih neku vrstu elektronike. Glazba poput Laurent Garnier "The Man with the Red Face" ili nešto repetitivno kao Sandy B "Make the World go round". Naravno, neizbježna je i hard rock playlista, nalazi se tu playlista jazz, ex-Yu Rock, heavy metal, workout lista itd.  Preferiram glazbu iz osamdesetih i devedesetih.

Zbog čega baš ti žanrovi i izvođači, što vas tome privlači?

- Vjerojatno najslušanija vrsta glazbe kroz moj život bila je rock-glazba. Jednostavno, zvuk električne gitare i brutalnih rifova i solaža te žestokih vokala čini me jako ispunjenim. Slušajući rock često doživim osjećaj da je to glazba koja je skladana baš za mene i moju osobnost i neke pjesme znam više od polovice života no, kada ih čujem, još uvijek osjećam vatru u sebi te se naježim kao prvi puta. Elektronika mi je pak nešto suprotno. Odrastao sam na jednom od meni najljepših otoka na svijetu. Spoj sunca, predivne prirode, opuštenijeg načina života, lijepih ljudi i mora izvrsno mi se poklapa s up-lifting melodijama house glazbe. Obožavam slušati house uz more i predivne zalaske. Osjećam se slobodno i u momentu.

Koju ste glazbu i izvođače slušali ranije i zbog čega ste prešli na druge?

- Prolazio sam kroz svakakve faze, hahaha. Ne postoji neka vrsta glazbe za kojom sam spalio mostove. Počeo sam izbjegavati glazbu koja se bavi tematikom problema u životu i politikom. Nastojim razmišljati pozitivno, a takve stvari mi to otežavaju.