"U glazbi pronalazim inspiraciju za vječito istraživanje"

Bela Nadj / foto: B. Purić
Bela Nadj / foto: B. Purić
U svoje nas glazbene preferencije - i njihov razvoj - ovaj tjedan uvodi Bela Nadj, pomorac iz Malog Lošinja...

Koju vrstu glazbe i koje izvođače najradije slušate?

- Pa bude tu svega i svačega. Evo, u zadnje vrijeme slušam punk bend "Abergaz" iz Zagreba. Najviše vezano uz rock/blues/punk, ali dakako i elektronska glazba nije mi strana.
Lošinj: LAP - imaju dobar "drive". Domaći: Arsen Dedić, "Majke", "Azra", EKV, "Leb i sol", "Haustor", "Film", "Disciplin A Kitschme", Urban, "Let 3", "Hladno pivo", "Nipplepeople", "Yammat" i sl.
Strani: "Pink Floyd", Jimi Hendrix, Nick Cave, "Pixies", Moby, "Metallica", "Run D.M.C.", Nina Simone, "Rage against the machine", Leonard Cohen i sl.

Zbog čega baš ti žanrovi i izvođači, što vas tome privlači?

- Prva kazeta koju sam kupio bila je od MC Hammera i umislio sam da sam reper, a onda sam dobio glazbenu liniju s gramofonom. Nabavio sam dvije ploče od starijeg rođaka; "Deepest Purple: The very Best of Deep Purple" i "Guns 'n' Roses: Appetite for Destruction". I to me je predodredilo za daljnje istraživanje glazbenog oceana. S vremenom sam stvorio i poveću zbirku gramofonskih ploča. Uglavnom, slušam dobru i kvalitetnu glazbu bilo kojega žanra.
Svaka vrsta glazbe ima svoj doživljaj i ugođaj, volim raznolikost, tako da u glazbi pronalazim inspiraciju za  vječito istraživanje.

Koju ste glazbu i izvođače slušali ranije i zbog čega ste prešli na druge?

- U zadnje vrijeme noviju glazbu i izvođače, ali tu se uvijek nađe i nešto od ranije, što prije nisam još pronašao i slušao.