U Ustrinama boćanje, potezanje konopa, "kamena s ramena"...

Kamena s ramena / foto: B. Purić
Kamena s ramena / foto: B. Purić
Još se sliježu dojmovi sudionika i posjetitelja fešte i igara u Ustrinama, održanih u petak u organizaciji tamošnje udruge "Tunera", po neobično hladnom vremenu za ovo doba godine.

Uz ponudu janjećeg gulaša i pića, te svirku istarske grupe "Akord" jednokratno pojačane Markom Pervanom iz Malog Lošinja, pa i vatromet, održana su razna natjecanja.

Po peti put održan je boćarski turnir, a pobijedila je momčad "Pomenda" za koju je igrao slovenski boćarski as Tadej Premru. Drugo mjesto pripalo je "Lošinju" predvođenim Danijelom Pupovcem, a treće "OPG Njivi".

U potezanju konopa, kod muških je "Tunera" bila bolja od "Lošinja", a kod žena "Gromača" iz Beleja od "Tunere". U bacanju kamena s ramena, najbolje rezultate imali su redom Ivo Klarić, Marko Radošević i Marino Rukonić, odnosno Franka Petrinić, Ines Štokić i Tanja Vojinović. Osim u sportu, žene su se natjecale i u jedenju krempita bez pomoći ruku, u čemu se najvještijom pokazala Ruža Bajs. Održana su i natjecanja za djecu - skakanje u vrećama i "sijamski blizanci".