Sri29012020

Zadnje dodano:29.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Poticaji za 61 poduzetnika, od toga 19 poljoprivrednika

Poticaji za 61 poduzetnika, od toga 19 poljoprivrednika

S ukupno 61 poduzetnikom, od čega je devetnaestoro poljoprivrednika, Grad Mali Lošinj danas je potpisao ugovore o novčanim poticajima, prema Programu mjera poticanja poduzetništva na području Grada za razdoblje 2018.-2020., i to za osam mjera: potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima, za zapošljavanje, za financiranje priprema i kandidiranje EU-projekata, za jačanje poduzetničkih kompetencija i konkurentnosti na tržištu, za jačanje promocije, za nabavu strojeva i opreme, potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih zanimanja te za potporu poljoprivredi.

S poljoprivrednicima su potpisani ugovori "teški" 77 tisuća kuna, a s ostalih 42 poduzetnika još ukupno 255.181,69 kuna.

U glavnoj dvorani Lošinjskog muzeja, poduzetnike su ugostili gradonačelnica Ana Kučić i Višnja Morić, viša stručna suradnica za poljoprivredu u gradskoj upravi. Kučić je ovom prilikom kazala da je prioritet ove godine dan pčelarima i voćarima, kao što je lani to bilo za ovčarstvo. "Grad je ove godine uložio više od milijun kuna u poljoprivrednu infrastrukturu na području Ćunskog, u Punti Križa i u Velom Lošinju", kazala je gradonačelnica.

Na popisu poljoprivrednih gospodarstava s kojima su ugovoreni poticaji nalaze se Franjo Vodanović, Silvija Babić-Puškarić, Gemma Banić, Dubravko Devčić, Rafaela Kuljanić, Vjeko Mesić, Mihael Desanti, Dinko Mužić, Goran Alić (svi iz M. Lošinja), Ladislav Radoslović, zajednički obrt "Maestrale" (Veli Lošinj), Mario Muškardin, Franica Muškardin (Ustrine), Blanka Rukavina (Vele Srakane), Josip Jadrošić, Sabina Simičić, Margerita Jadrošić-Baričević (Ilovik), Ivan Mašće (Nerezine) i Darko Golubović (Ćunski).

Ostali poduzetnici na popisu su: "ZP Plus računovodstvo", "AZ gradnja", "Sub Season", "Tamara", ribolov Nikice Pekića, "Teo-mont", "Macaklini", "Artus", "Pekara Paola", "Porat", "Seaway Lošinj", "Sretni dizajn", "Triton", "Urban", "Mirakul", PA "Mediteran", "Magda", "Blond", "Čarolija", "N.I.T.", "Priko", "Marine servis", "Auto Rio", "Bubi", "Agave travel", "Matteo", "Fortuna nova", "Frigomehaničar", "Klesarstvo Cavedoni", "Adrian", "Lidija", Mladen Kezele (M. Lošinj), "Skippin Pebble", "Betanija", "Munja", "Asl Agency", "Maestrale", "Palma" (V. Lošinj), "Građevinarstvo Picinić" (Susak), "Sakatur" i "Constituo domus" (Ilovik).

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!