Formiran neovisni odbor za praćenje prostornog planiranja

S javne tribine na kojoj je najavljeno osnivanje odbora / foto: B. Purić
S javne tribine na kojoj je najavljeno osnivanje odbora / foto: B. Purić
Nakon javne tribine o građevinskim radovima na lošinjskim kupalištima, na kojoj je na relaciji između građanske inicijative "Čovjek po mjeri otoka" i Grada Malog Lošinja postignut dogovor o formiranju odbora za praćenje prostornog planiranja, taj je odbor dobio i svoje članstvo.

Putem web-stranica inicijative davani su prijedlozi, a prema njima u odbor, uz uvjet nepripadanja političkim strankama ili neovisnim listama, ušli su Andrea Borić, Ranka Bijeljac, Dunja Janković, Nada Mužić, Leon Tomić, Mikelj Kačinari i Bojana Genov.

"Uputili smo pismo Gradu Malom Lošinju kojim tražimo kontinuirani pristup informacijama o procesu i sadržaju rada Odbora za prostorno planiranje te smo zatražili sastanak kako bismo ustanovili procedure koje će taj pristup omogućiti. Zainteresirani smo, kao i brojni građani, imati uvid u argumentaciju odgovora na primjedbe podnesene na izmjene prostornog i urbanističkih planova, te u inicijalne zahtjeve koji su doveli do određenih spornih prostornoplanskih rješenja", kazala je Bojana Genov.