Ivković: Novi Dom u Cresu znači da neće biti Doma na Lošinju

Rudolf Ivković / foto: B. P.
Rudolf Ivković / foto: B. P.
Novim se priopćenjem poslanim predstavnicima medijima, ovaj put na temu Doma za starije, oglasio Rudolf Ivković, jedini predstavnik HSLS-a u Gradskom vijeću Malog Lošinja.


Prema Ivkoviću, najava gradnje novog Doma za starije u Cresu s kapacitetom od 90 korisnika, znači da će Dom u Velom Lošinju biti "prepušten odumiranju i konačnom zatvaranju", a u tom smislu Ivković proziva lošinjsku gradonačelnicu Anu Kučić (HDZ) da nije ništa poduzela da se izgradi novi dom na Lošinju.

"Lošinjani imaju ružno iskustvo s 'Vodovodom i čistoćom' koji smo za vrijeme mandata Ane Kučić izgubili i to naše poduzeće koje smo desetljećima izgrađivali odlazi u krčke ruke. Koliko još institucija trebamo izgubiti da Lošinjani shvate kuda nas vodi ova nesposobna HDZ-ova ekipa. Odavno nam nedostaje medicinsko osoblje, profesori, inžinjeri, radnici u ugostiteljstvu i turizmu, sada ćemo ubrzo ostati i bez doma u Velom Lošinju. To pokazuje svu nebrigu za građane i sebičnu okrenutost osobnoj promociji i političkim ambicijama gradonačelnice. Nasuprot ovako izraženoj nebrizi imamo obećanja o novom Vatrogasnom domu, novom Domu zdravlja, novom Dječjem vrtiću, besplatnom dopunskom osiguranju za umirovljenike, dnevnom boravku za umirovljenike od čega ništa nije niti na vidiku. Samo laži i obmane", navodi Ivković, ocjenjujući vlast na Lošinju "lijenom, elitističkom, neodgovornom i nesposobnom".