Ivković proziva

Rudolf Ivković (lijevo) / foto: B. P.
Rudolf Ivković (lijevo) / foto: B. P.
Ne poimence, ali po radnim mjestima, jedini HSLS-ov član Gradskog vijeća Malog Lošinja, Rudolf Ivković, u priopćenju za javnost prozvao je Anu Kučić i Filipa Baliju za "bahatost i nebrigu prema ljudima koji žive na Iloviku", te otkazivanje ugovora o radovima u Mrtvaškoj vidi kao njihov "početak kraja".


"Priča o jednom muliću iz vremena Austro-Ugarske završila je sretno za stanovnike otoka Ilovika, a građanima pokazala da imaju nesposobnu i bahatu lokalnu vlast. Projekt je od samog početka bio osuđen na propast. Nezakonitom građevinskom dozvolom pokušala se zamaskirati dogradnja i izgraditi megalomanska luka. Sada se izmišljaju kojekakvi razlozi otkazivanja projekta, a jasno je da je on megalomanski, nezakonit, usmjeren protiv stanovnika Ilovika, kojim se pogoduje svima onima koji su pokupovali zemljišta uz planiranu novu cestu prema uvali Mrtvaška. Zato su lokalni vlastodršci razočarani i 'žao im je'. Otkazani ugovor za izvođenje radova u luci Mrtvaška, odnosno obustava projekta pokazuje koliko je nesposobna naša vlast, dok građani plaćaju račun za tu nesposobnost", navodi Ivković, kazavši da za gradonačelnicu i ravnatelja Županijske lučke uprave "tek sad počinju problemi koje ne mogu riješiti angažiranjem zaštitarske službe ili uhićivanjem nekolicine ljudi".

Ivković traži i hitan povratak linije Ilovik-Mrtvaška te ostavku gradonačelnice, a uputio je i niz pitanja lokalnoj vlasti i Lučkoj upravi: "tko će odgovarati za izdavanje građevinske dozvole koja nije u skladu sa Zakonom, odnosno izdana je prema Urbanističkom planu uređenja koji ne postoji"; tko će vratiti prohodan pristup prema mulu; hoće li to sve financirati Lučka uprava; koliko je potrošeno na zaštitarske službe; planira li se i dalje obnova ceste do Mrtvaške te "tko će odgovarati za uludo utrošena sredstva građana i Lučke uprave.