Zameteni u snijegu, kradu im ovce

  Žitelji Tramuntane trpjeli su za nedavnog snijega
  Žitelji Tramuntane trpjeli su za nedavnog snijega
  "U prosincu smo bili zameteni četiri dana, a protekli vikend 24 sata", upozorila je na probleme zbog snijega Viktorija Bandera iz Beloga, HNS-ova vijećnica na sjednici Gradskog vijeća Cresa.

  "Srušeni su neki stupovi telekomunikacijskog kabela za Beli, a žice su doslovno na podu", dodala je vijećnica s Tramuntane, upozorivši još i na izostanak prisutnosti policije na sjeveru otoka, pa su zabilježene krađe ovaca i drva.

  Od ostalih vijećničkih pitanja, izdvajamo traženje Fiorenca Pinezića (HSS) da se zadrži Matični ured u Cresu, koji radi samo povremeno otkako je matičarka otišla u mirovinu. Gradonačelnik Kristijan Jurjako (HNS) kaže da je kontaktirao s Uredom državne uprave, da radno mjesto i ured nisu zatvoreni, ali da od 2008. godine traje zabrana zapošljavanja u državnoj upravi, pa sada valja naći modus da se riješi taj problem.

  Gaetano Negovetić (HDZ) požalio se da je HT nakon radova na Rialtu ostavio nered i nije uspostavio prvobitno stanje, a njegov stranački kolega Petar Miočić upozorio je na otvorenu cijev električne energije kraj ulaza u prostorije "Elektro-vode".