Advent na Lošinju 2014.

foto: Ivan Brčić
foto: Ivan Brčić
Lošinjski trgovi i ovog će prosinca svojim sugrađanima i gostima biti mjesto susreta, ugodnih druženja te brojnih programa humanitarnog karaktera – od dječjih priredbi, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata i organiziranih dočeka Nove godine te nezaboravnog vatrometa.

Advent službeno započinje 16. prosinca otvorenjem šatora s bogatom ugostiteljskom ponudom koji će biti postavljen do 2. siječnja 2015. i koji će biti centar velikog broja događanja, a izložbe je moguće razgledati i ranije u Lošinjskom muzeju i Gradskoj knjižnici.

Od blagdanskih koncerata izdavajamo: koncert kvarteta Veljak, koncert "Božićno-novogodišnja priča" sopranistice Antonelle Malis i pijanista Vladimira Babina, novogodišnji koncert Puhačkog orkestra "Josip Kašman". Za dobro raspoloženje u predblagdanskim i blagdanskim noćima pobrinut će se lokalne lošinjske grupe i grupa "Ruswaj", dok će studentska večer biti predvođena Marijanom Banom i "Diktatorima".

Ususret dočeku Nove godine, 30. prosinca, oni hrabriji će se moći uključiti u Novogodišnje kupanje na otoku vitalnosti, a tradicionalni Novogodišnji kup u podvodnom ribolovu će se odvijati u terminu od 28. do 30. prosinca.

Silvestrovo započinje nezaobilaznim Jutarnjim đirom uz brudet podvodnih ribolovaca, glazbu i šampanjac, a doček Nove 2015. na otvorenom organiziran je na malološinjskom trgu, gdje će se za zagrijavanje atmosfere pobrinuti grupa "Team band".

Doček Nove organiziran je i u dva hotela (u Malom Lošinju i Nerezinama), kampu te u  ugostiteljskim objektima u Malom Lošinju.

Svima kojima je potreban smještaj, na raspolaganju su otvoreni hoteli, hostel, Lječilište, pansion te dva kampa na otoku, a za privatni smještaj pobrinut će se otvorene turističke agencije.

Tijekom prosinca, pojedini restorani imaju tematske kuhinje koje će gurmanima donijeti okuse Lošinja, Dalmacije, Slavonije te bogatu ponudu blagdanskih jela i slastica.

Ljubitelji noćnih ritmova mogu se zabavljati u tri noćna kluba u Malom Lošinju koji nude bogate i vruće zimske programe, a detaljan pregled svih događanja provjerite na web-stranici www.tz-malilosinj.hr

(Sponzorirani članak)