Mladi županijski ribolovci održali dva prvenstva na Cresu

  Lovilo se na plaži ispod Miholašćice / foto: SRK Rak
  Lovilo se na plaži ispod Miholašćice / foto: SRK Rak
  Dva županijska prvenstva u ribolovu s obale održana su protekli vikend na otoku Cresu; ono u kategoriji do 21 godine u Miholašćici, a ono za djecu do 16 godina u Cresu.


  U Miholašćici, od petnaestoro natjecatelja do 21 godine, pobijedio je Antonio Rek iz ŠRD "Tunera" (Jadranovo), drugi je Dario Šutić iz krčke "Lovrate", a treća Laura Švrljuga ("Tunera", Jadranovo). Ekipno, prvak je "Tunera" (David Gojković Juretić, Antonio Rek), druga je krčka "Lovrata" (Tomas Lukarić, Dario Šutić), a treći "Ičići" (Petar Pobar, Donatello Meak).

  U Cresu, županijski prvak do 16 godina je Endi Škalamera iz ŠRK "Ičići", ispred Ivana Novoselca (ŠRD "Kostrena") i Lucije Frančišković ("Luben", Rijeka). Natjecalo se 39 djece. U ekipnom poretku prva je riječka "Kantrida" za koju su lovili Nina Gavrić i Alex Saršon, drugi je "Luben" (Lucija Frančišković, Jakov Stojanović), a treća "Tunera" iz Jadranova (Leon Brnić, Loris Bilen).

  Ulovljene ribe nakon vaganja odmah su vraćene u more. Ni u jednom od ova dva natjecanja nije bilo natjecatelja iz sportsko-ribolovnih društava s cresko-lošinjskih otočja.