Kažnjeno glisiranje preblizu obali

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2013-00_more-barka.jpgProteklog vikenda pomorska policija novčano je kaznila tri državljana Slovenije, dva slovačka, te po jednog njemačkog i češkog državljana zbog glisiranje preblizu obale...

"Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka tijekom 21. i 22. lipnja u akvatoriju otoka Raba i Lošinja zatekli su sedam plovila koja su nalazila na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Tijekom 21. lipnja u lošinjskom akvatoriju uz policijska plovila u koordiniranoj akciji na moru sudjelovala je i posada policijskog helikoptera Ministarstva unutarnjih poslova.
Policija je u nedozvoljenom glisiranju zatekla tri državljanina Slovenije, dva Slovaka, Nijemca i državljanina Češke, koji je upravljao jet skijem. Svima su zbog prekršaja iz domene Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.
U počinjenju prekršaja iz domene Pomorskog zakonika u blizini otoka Suska, 22. lipnja zatečen je slovenski državljanin koji nije upisao drugu osobu u vinjetu, a što je bio dužan učiniti", stoji u priopćenju MUP-a primorsko-goranskog.