Radnici kladionica upozoreni na mogućnosti razbojništva

b_400_400_16777215_00_images_novosti_2016-03_kladionice.jpgU Policijskoj postaji u Malom Lošinju održano je predavanje za radnike zaposlene na šalterima lutrije, odnosno kladionica na sportske događaje.

Tema je bila prevencija kaznenih djela s elementima nasilja, s posebnim naglaskom na kazneno djelo razbojništva, javlja PU Primorsko-goranska. Dvanaestoro radnika upućeno je kako prepoznati "sumnjivo ponašanje počinitelja, procijeniti ugrozu, načine izvršenja, otkriti moguće počinitelje i drugo. Naglasak preventivnih mjera stavljen je na primjenu odgovarajućih prostorno-tehničkih i organizacijskih mjera te primjenu mjera tehničke i fizičke zaštite. Ovom edukacijom djelatnici su dobili informacije o aplikaciji MUP-a za dojavu građana 'e-Policija' putem koje je moguće poslati anonimno fotografiju policiji u slučaju uočavanja 'sumnjivog' ponašanja ili kod svjedočenja počinjenja kaznenih djela", javlja MUP.

Također je tijekom predavanja bilo riječi i o nužnim postupcima nakon što se kazneno djelo dogodilo, odnosno o pravima i obvezama oštećenih osoba, žrtava ili svjedoka.