Manje oružja, manje tragedija

Iz Policijske uprave primorsko-goranske i dalje skreću pozornost na akciju "Manje oružja - manje tragedija", u kojem pozivaju građane da predaju oružje koje drže u domaćinstvima...

"Sve građane podsjećamo da je u tijeku akcija ‘Manje oružja - manje tragedija’ u sklopu koje građani mogu dragovoljno predati sve vrste nedozvoljenog oružja, streljiva i drugih opasnih minsko-eksplozivnih tvari. Protiv osoba koje dragovoljno predaju spomenuto oružje i sredstva neće se pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak.

Građani koji posjeduju ili pronađu spomenuta sredstva, mole se da ih zbog opasnosti od njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja ne donose sami, već da pozovu policiju na telefon 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon zaprimanja poziva policija će poslati stručne, osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći koji će ova sredstva preuzeti na siguran način. Svakako je važno da se navedena sredstva nikako ne ostavljaju pored ili u kontejnerima za otpad niti na bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Detaljnije informacije o akciji ‘Manje oružja - manje tragedija’ građani mogu dobiti pozivom na besplatni telefon 0800-8892 ili na internet-stranicama Policijske uprave primorsko-goranske", stoji u pozivu.