Krađa u kampu, dvojica kazneno prijavljena

Dvojica hrvatskih državljana, starosti 19 i 27 godina, osumnjičeni su za krađu koja se dogodila 1. srpnja u kampu "Kovačine" u Cresu.

Oko tri sata ujutro ušli su u šator u kojemu je spavao 38-godišnji slovenski državljanin te uzeli novčanik u kojemu su bili osobni dokumenti i novac, kao i druge predmete. Slovenac se probudio i pokušao ih zaustaviti, no onda su ga dvojica fizički napala i pobjegla u nepoznatom pravcu. Poslijepodne je dvojac uhapšen u Cresu i priveden na kriminalističko istraživanje tijekom kojega je utvrđeno da je za 19-godišnjakom zagrebačka policija već prije raspisala potragu zbog krađe.

"Uz to je utvrđeno je da je u lipnju na području Cresa počinio i kazneno djelo teške krađe provaljivanjem. Tijekom istraživanja policija je kod 19-godišnjaka pronašla i tablete droge 'ecstasy' u količini od 16,9 grama, zatim 2,1 gram droge marihuana,  tzv. 'joint' marihuane od 0,8 grama i druge predmete koje mu je 27-godišnjak predao za daljnju preprodaju", stoji u priopćenju MUP-a primorsko-goranskog.