Okrivljen zbog razbijanja prozora i prijetećih poruka

Protiv hrvatskog državljanina 1983. godišta Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je neposrednu optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari.


"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 21. travnja u 18.15 sati, bez ikakvog razloga i povoda, oštećenici s kojom je prije više godina bio u vezi, putem društvene mreže poslao više poruka uvredljivog, a potom i prijetećeg sadržaja, što je kod oštećenice izazvalo osjećaj straha. Okrivljenika se optužnicom tereti i da je istog dana oko 19 sati u Malom Lošinju, tupim predmetom udarao u ulazna vrata stana u vlasništvu druge fizičke osobe, nakon čega je uporabom sile i tjelesne snage otvorio i oštetio drvene škure te razbio prozorsko staklo. Materijalna šteta nastala opisanim okrivljenikovim postupanjem procjenjuje se na iznos od oko 13.000 kuna.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke", javlja Općinsko državno odvjetništvo.