HDZ: Ova vlada je spavala tri i pol godine

foto: B. Purić
foto: B. Purić
U Lošinjskom muzeju održan je predizborni skup HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera, na kojem je gostovao nositelj liste u VIII. izbornoj jedinici Oleg Butković.

Govorili su kandidati s liste HDZ-HSS-HSPAS-BUZ-HSLS-HRAST-HDS-ZDS; uz Butkovića još i Dobrica Rončević, Josip Borić i Sunčana Glavak, žestoko kritiziravši aktualnu hrvatsku Vladu. "U prošlosti smo griješili, ali izvukli smo pouke i to se neće ponoviti", kazao je Butković, najavljujući da će HDZ, dobije li parlamentarne izbore, uspješno izvlačiti sredstva iz fondova EU.

Nakon pozdravne riječi predsjednika lošinjske organizacije HDZ-a Ante Nedića, govorio je i Gari Cappelli, lošinjski gradonačelnik i dopredsjednik županijskog HDZ-a. "Ova vlada spavala je tri i pol godine, mladi odlaze i nestalo je 300 tisuća radnih mjesta. Par mjeseci prije izbora dijele bonove, a uz potporu medija tvrde da Hrvatska raste. Stopiran je i Lošinj, i to projekt proširenja aerodroma, riva na Susku i projekt 'Plavog svijeta', kojeg je zaustavio Pejnović iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom", izjavio je Cappelli.