Dječji radovi u starom mlinu za masline

Jedan od radova s izložbe
Jedan od radova s izložbe
U nedjelju će u Nerezinama biti otvorena izložba "Čudesni morski svijet", radovi učenika Osnovne škole Marija Martinolića, točnije njenog nerezinskog područnog odjela.


Mjesto održavanja izložbe je Tuorić, nekadašnji mlin za masline u uvali Ufratar, a otvaranje će se održati u podne. Radovi, koji će biti izloženi, nastali su u listopadu u radionici koju je organizirao Hrvatski fotosavez, u programu promocije hrvatske baštine "Sinergija sjećanja" u kojoj Savez surađuje s udrugom "ARTour" iz Nerezina. U ulozi sufinancijera je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

"Projekt 'Sinergija sjećanja' nastao je kao odgovor na potrebu za umrežavanjem i zajedničkim djelovanjem organizacija civilnog društva s područja kulture, umjetnosti, očuvanja baštine i rada s mladima, u cilju jačanja provedbenih kapaciteta razmjenom iskustava, dobre prakse, novim oblicima suradnje i inkluzijom lokalne zajednice. Među dosadašnjim aktivnostima u sklopu projekta održana je i izložba dječjih radova na temu hrvatske baštine 'Mladi i baština' u Bad Eisenkappelu u Austriji, u suradnji sa Slovenskim prosvetnim društvom 'Zarja' koje će u svibnju gostovati u Nerezinama i s nama podijeliti svoj rad, znanja i iskustva", javljaju organizatori, dodajući i da će danas (subota) za osnovce održati i radionicu "Camera obscura", kao svojevrsni uvid u iskon fotografije.