Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava "Rišpet" - koliko klapa, toliko i zabavnjaci

"Rišpet" - koliko klapa, toliko i zabavnjaci

Velika je gužva vladala na Studencu, u središtu Nerezina, na završnici regate tradicijskih barki i ujedno festivala "Lošinjskim jedrima oko svijeta".

Iako su vremenske prognoze najavljivale problematičan dan, nije se dogodilo ništa što bi poremetilo održavanje zaključne fešte, tek je trebalo potražiti odjeću dugih rukava. Završni čin pripao je splitskom sastavu "Rišpet", koliko klapi, toliko i vokalno-instrumentalnom bendu zabavne glazbe, koji je nizao estradne hitove i kroz dva sata držao dobru atmosferu na trgu.

Njihovom je nastupu prethodio vatromet ispucan u nerezinskoj luci, a prije zvučnog šarenila nastupilo je ovdašnje Folklorno društvo "Studenac" i dodjela priznanja sudionicima 42. jedriličarske regate tradicijskih barki.

Na Studencu je postavljena "mini-verzija" punktova s ovoljetnih "Pomorskih večeri", fešta u Malom Lošinju, s tim da je barku s kojom je sudjelovao i na regati, na trgu postavio Robert Mohović iz Mošćeničke Drage, jedan od najkonstantnijih sudionika i organizatora ovakvih regata na Kvarneru.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka