Uto17092019

Zadnje dodano:17.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

"Nerezincu" dobro more poželio Mavrovićev sv. Nikola

U štivi (potpalublju) teretnog jedrenjaka "Nerezinac" od danas je zavjetna slika na kojoj je prikazan sam jedrenjak pod paskom sv. Nikole.

Opširnije...

O brodovima kroz osam stoljeća

O deset tipova brodova koji su plovili Jadranom u proteklih osamsto godina, predavanje je u Malom Lošinju održao umirovljeni sveučilišni profesor dr. Ferdinand Trenc.

Opširnije...

Pozdrav "Nerezincu" s Anuncijate

Sada kada organizatori raspolažu obnovljenim jedrenjakom "Nerezincem", scenski prikaz pozdrava kapetana na rtu Anuncijata, ulaznim vratima u uvalu Čikat, više dolazi do izražaja.

Opširnije...

Izložba o hrvatskim čitaonicama na Unijama do kraja listopada

Do kraja listopada imaju vremena stanovnici i posjetitelji Unija pogledati izložbu "Čitaonički pokret na lošinjskom otočju" koja je postavljena u tamošnjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice.

Opširnije...

Ribari u međusobnim i sukobima s vlastima

Izložba koja daje pravno-povijesni pregled razvoja lošinjskog ribarstva, s naglaskom na Mletačku Republiku i XIX. stoljeće, otvorena je u palači Fritzi u Malom Lošinju.

Opširnije...

O Straulinu uoči festivala o moru

Uoči festivala "Lošinjskim jedrima oko svijeta", na glavnom trgu u Malom Lošinju postavljena je izložba o Agostinu Straulinu, rođenom Lošinjanu koji je postigao afirmaciju u talijanskoj mornarici i naročito kao vrsni sportski jedriličar, osvajač olimpijskog zlata.

Opširnije...

Koje su odredbe ograničavale nekadašnje ribare?

U četvrtak će u palači Fritzi, glavnom objektu Lošinjskog muzeja, biti otvorena izložba o lošinjskom ribarstvu kroz pravno-povijesni pregled.

Opširnije...

Drveni sveci u palači Arsan

Do 15. listopada zainteresirani će u palači Arsan, sjedištu Creskog muzeja, moći pogledati izložbu "Drveni sveci: Polikromirana drvena skulptura Creskog dekanata".

Opširnije...

I u Nerezinama priča o gospodarskom uspjehu Linardića

Nakon Cresa, sada je u Nerezinama postavljena izložba "Miris pobjede" o radu svojedobno vrlo uspješne destilerije eteričnih ulja u Martinšćici.

Opširnije...

Priča o uspjehu Linardićevih seli u Nerezine

Nakon što je protekla dva mjeseca bila postavljena u Creskom muzeju, izložba "Miris pobjede" o radu destilerije eteričnih ulja u Martinšćici od petka će biti postavljena u Nerezinama.

Opširnije...

Zvonici s jadranske obale napravljeni od letvica

U crkvici sv. Marije Magdalene u Nerezinama do 1. rujna bit će, od 19 do 21 h, za razgledavanje dostupna izložba maketa crkvenih zvonika koje je izradio Adriano Čemeljić iz Malog Lošinja.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

17/9/1876

U Osoru rođen Francesco Salata, političar, zastupnik talijanskih interesa u Austro-Ugarskoj