Pon21102019

Zadnje dodano:21.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

Dvadeset godina čuvanja baštine

Inventura dosad učinjenoga bila je u fokusu proslave povodom dvadesete godišnjice utemeljenja Centra za održivi razvoj "Gerbin", čije se djelovanje u međuvremenu prelilo u udrugu "Ruralna otočna grupa - Muzej ovčarstva".

Opširnije...

Kuljanić unatoč svjetskoj karijeri nikada nije napustio otok

Nakon Rijeke i Zagreba, knjiga "Elso Kuljanić - život i znanost" predstavljena je u ponedjeljak i u najvećem mjestu autorovog cresko-lošinjskog zavičaja, Malom Lošinju.

Opširnije...

O francuskoj "eri" na otocima i pred creskom publikom

Drugo predstavljanje knjige "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti" autorice Giovanne Jerolimić, kao šesnaeste knjige edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj", održano je u Cresu.

Opširnije...

Potonuli brod kraj Ilovika star je 2130 godina

Tijekom protekla dva tjedna obavljena su nova podvodna arheološka istraživanja na brodolomu kraj otoka Ilovika.

Opširnije...

"Nerezincu" dobro more poželio Mavrovićev sv. Nikola

U štivi (potpalublju) teretnog jedrenjaka "Nerezinac" od danas je zavjetna slika na kojoj je prikazan sam jedrenjak pod paskom sv. Nikole.

Opširnije...

O brodovima kroz osam stoljeća

O deset tipova brodova koji su plovili Jadranom u proteklih osamsto godina, predavanje je u Malom Lošinju održao umirovljeni sveučilišni profesor dr. Ferdinand Trenc.

Opširnije...

Pozdrav "Nerezincu" s Anuncijate

Sada kada organizatori raspolažu obnovljenim jedrenjakom "Nerezincem", scenski prikaz pozdrava kapetana na rtu Anuncijata, ulaznim vratima u uvalu Čikat, više dolazi do izražaja.

Opširnije...

Izložba o hrvatskim čitaonicama na Unijama do kraja listopada

Do kraja listopada imaju vremena stanovnici i posjetitelji Unija pogledati izložbu "Čitaonički pokret na lošinjskom otočju" koja je postavljena u tamošnjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice.

Opširnije...

Ribari u međusobnim i sukobima s vlastima

Izložba koja daje pravno-povijesni pregled razvoja lošinjskog ribarstva, s naglaskom na Mletačku Republiku i XIX. stoljeće, otvorena je u palači Fritzi u Malom Lošinju.

Opširnije...

O Straulinu uoči festivala o moru

Uoči festivala "Lošinjskim jedrima oko svijeta", na glavnom trgu u Malom Lošinju postavljena je izložba o Agostinu Straulinu, rođenom Lošinjanu koji je postigao afirmaciju u talijanskoj mornarici i naročito kao vrsni sportski jedriličar, osvajač olimpijskog zlata.

Opširnije...

Koje su odredbe ograničavale nekadašnje ribare?

U četvrtak će u palači Fritzi, glavnom objektu Lošinjskog muzeja, biti otvorena izložba o lošinjskom ribarstvu kroz pravno-povijesni pregled.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!