Otoci.net

Pon18112019

Zadnje dodano:18.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

Sokolić se oprostio od "Otočkog ljetopisa"

Predavši javnosti sedamnaesti broj edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj", glavni urednik Julijano Sokolić zaključio je taj svoj četrdesetogodišnji angažman.

Opširnije...

Pomorstvo Lošinja i Cresa - peti put

U utorak u 18 sati u predvorju zgrade Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju bit će predstavljena knjiga "Pomorstvo Lošinja i Cresa 5", sedamnaesti svezak edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj".

Opširnije...

Isplovili iz zaborava

Deset jedrenjaka iz povijesti sjevernojadranskog pomorstva detaljno je prikazano u knjizi "Isplovile su iz zaborava - Izplule so iz pozabe" koju potpisuju dr. Ferdinand Trenc i Zrinka Ettinger Starčić.

Opširnije...

U zgradi suda boravio Franz Ferdinand

Na zgradi ispostave Općinskog suda u Malom Lošinju postavljena je spomen-ploča, kojom se nastavlja obilježavanje zgrada u gradu koje imaju povijesno značenje.

Opširnije...

Do svojih pokojnih - preko mora

Na današnji dan okupljamo se oko grobova naših pokojnih. Ilovik je oduvijek bio zanimljiv baš po tome što se na jednom otoku nalazi naselje, a na drugom, Svetom Petru, vječno počivalište.

Opširnije...

Knjiga o ak. Kuljaniću napokon predstavljena i na rodnom otoku

I u Cresu je predstavljena knjiga o akademiku Elsu Kuljaniću, na četvrtom predstavljanju - nakon Rijeke, Zagreba i Maloga Lošinja.

Opširnije...

Stare karte Cresa pokazane i Talijanima

Izložba Creskog muzeja "Otok Cres na starim kartama" otvorena je u Motti di Livenza, mjestu u Italiji s kojim Grad Cres ima pobratimske odnose.

Opširnije...

O Cresanima stradalim u najvećem svjetskom krvoproliću

Prof.dr. Juraj Sepčić održao je u Cresu predavanje iz lokalne povijesti, na temu "Pali i nestali Cresani u II. svjetskom ratu".

Opširnije...

Dvadeset godina čuvanja baštine

Inventura dosad učinjenoga bila je u fokusu proslave povodom dvadesete godišnjice utemeljenja Centra za održivi razvoj "Gerbin", čije se djelovanje u međuvremenu prelilo u udrugu "Ruralna otočna grupa - Muzej ovčarstva".

Opširnije...

Kuljanić unatoč svjetskoj karijeri nikada nije napustio otok

Nakon Rijeke i Zagreba, knjiga "Elso Kuljanić - život i znanost" predstavljena je u ponedjeljak i u najvećem mjestu autorovog cresko-lošinjskog zavičaja, Malom Lošinju.

Opširnije...

O francuskoj "eri" na otocima i pred creskom publikom

Drugo predstavljanje knjige "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti" autorice Giovanne Jerolimić, kao šesnaeste knjige edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj", održano je u Cresu.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!