Otoci.net

Čet21032019

Zadnje dodano:20.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

Maslina i ovca dobre su suradnice

Otoci Cres i Susak predstavljeni su na četvrtom Međunarodnom kongresu o revitalizaciji terasiranih krajobraza na Kanarima (glavnina skupa), Madeiri, Azorima i Zelenortskim otocima.

Opširnije...

Loger stiže na mjesto 27. ožujka

Predstavljanje obnovljenog nerezinskog logera, koji će sa svojeg stalnog mjesta uz Rivu lošinjskih kapetana ispred Muzeja Apoksiomena isplovljavati kao svojevrsni muzej pomorsko-brodograditeljske baštine otoka, najavljeno je za 27. ožujka.

Opširnije...

Stare CS-kartuline i pred riječkom publikom

U Muzeju Grada Rijeke otvorena je izložba "Pozdrav iz Cresa", gostujuća izložba Creskog muzeja.

Opširnije...

Odavno ih nema, a njihove sudbine i dalje plijene pažnju

Uzvraćajući poglede mladićima, kojih odavno nema na crnobijelim fotografijama, veliki je broj posjetitelja došao vidjeti izložbu posvećenu sudjelovanju otočana u I. svjetskom ratu, koju je u Lošinjskom muzeju priredio Renzo Rocconi, entuzijastični istraživač ovog segmenta povijesti otoka.

Opširnije...

O tzv. Velikom ratu i za lošinjsku publiku

Nakon Nerezina i Cresa u srpnju prošle godine, sada će i u Malom Lošinju biti postavljena izložba o otočanima u I. svjetskom ratu, čiji je autor Renzo Rocconi.

Opširnije...

Creske pričice iz povijesti

Dvojezično - na hrvatskom i talijanskom - održano je predavanje "Creske mitološke priče" koje je vodio dr. Juraj Sepčić, a sudjelovali su još Nikolino Salković, Neda Vlakančić, Končeta Sablić, Daniele Surdić, Antonela Dunković i Ida Surdić.

Opširnije...

Čekanje na trajekt prije pola stoljeća

Na razglednici iz 1968. godine, pogledajte kako je izgledalo trajektno pristanište na Porozini.

Opširnije...

Katedra priprema objavu rada mlade profesorice

Prošireni diplomski rad prof. Giovanne Jerolimić iz Malog Lošinja, koji je obranila na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Puli 2017. godine, pod naslovom "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti", trebao bi u ovoj godini biti tiskan kao sedamnaesti broj "Otočkog ljetopisa Cres-Lošinj".

Opširnije...

Arhitektura creske jezgre i dvije izložbe

Trostrukim programom je Creski muzej u svojem sjedištu u palači Arsan sudjelovao u Noći muzeja, priredbi koja okuplja mnogobrojne organizatore u svim krajevima Hrvatske.

Opširnije...

Uspomene iz domaćinstava, Apoksiomen na 48 načina

Na zadanu, vrlo široku temu o ambalaži, svojim je doprinosima u ovogodišnjoj Noći muzeja u glavnom objektu Lošinjskog muzeja, palači "Fritzi" u Malom Lošinju, sudjelovalo 25 izlagača.

Opširnije...

O povijesti školstva i creskoj arhitekturi

Program kojim će sudjelovati u ovogodišnjoj Noći muzeja objavio je i Creski muzej, koji će 1. veljače vrata u palači Arsan otvoriti u 18, a zatvoriti u 22 sata.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!