Sub25012020

Zadnje dodano:25.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

I Apoksiomen u Noći muzeja

Osim u matičnom objektu, palači "Fritzi", gdje je tema "Svjetlo(st)", Lošinjski muzej će u Noći muzeja 31. siječnja održati i program u Muzeju Apoksiomena, koji je od prošle godine službeno u njegovom sastavu.

Opširnije...

Sokolić predao "timun" Oliveli Franko

U danu kada je objavljeno da je dobila novi mandat na mjestu ravnateljice lošinjske osnovne škole, Olivela Franko izabrana je i na mjesto predsjednice Katedre Čakavskog sabora Cres-Lošinj.

Opširnije...

Katedra Čakavskog sabora bira vodstvo

Za srijedu je, istekom proteklog četverogodišnjeg mandata, predsjednik udruge dr. Julijano Sokolić sazvao redovnu izbornu skupštinu Katedre Čakavskog sabora Cres-Lošinj.

Opširnije...

"U formaciji" povodom 165. godišnjice

Na zanimljiv način je u Srednjoj školi Ambroza Haračića proslavljena 165. godišnjica otvaranja državne Pomorske škole u Malom Lošinju.

Opširnije...

O francuskom razdoblju na otocima i za riječku publiku

I u Rijeci će, nakon Malog Lošinja i Cresa prošle godine, u ponedjeljak (13 sati) biti predstavljena knjiga "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti", čija je autorica mlada profesorica Giovanna Jerolimić iz Malog Lošinja.

Opširnije...

Cres - nekad i sad

Izložbom i pripadajućim predavanjem pod nazivom "Cres - nekad i sad", Creski muzej će u petak, 31. siječnja, sudjelovati u Noći muzeja, priredbi u koju se uključio niz muzejskih i srodnih ustanova u Hrvatskoj.

Opširnije...

Što će sve obasjati Noć muzeja?

Svjetlo, odnosno svjetlost, bit će tema ovogodišnje Noći muzeja u glavnom objektu Lošinjskog muzeja, palači "Fritzi" u Malom Lošinju.

Opširnije...

Mali Apoksiomen kreće na turneju

Replika kipa Apoksiomena visine 30 centimetara bit će u drugom polugodištu ove školske godine izložena tijekom turneje u tridesetak mjesta Hrvatske.

Opširnije...

Papa Franjo razgledao "orlečku svetu obitelj"

Na izložbi "Cento presepi" ("Sto jaslica") u Vatikanu, koju je posjetio i papa Franjo, članovi svete obitelji prikazani su odjeveni u narodnu nošnju Orleca.

Opširnije...

O izgledu i funkcionalnosti renesansnoga Cresa

U palači Arsan, sjedištu Creskog muzeja, predstavljena je knjiga "Uveliko i u malo: lik i likovnost renesansnog Cresa" dr. Larisa Borića i dr. Jasenke Gudelj, objavljena ove godine u nakladi zadarskog sveučilišta.

Opširnije...

Predstavljena muzejska bojanka

Kako bi se djeca bolje upoznala s onime što mogu vidjeti u objektima Lošinjskog muzeja, ta je ustanova predstavila bojanku-vodič "U šetnji lošinjskim muzejima".

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!