Otoci.net

Čet18072019

Zadnje dodano:18.07.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

Francuska otocima vladala kratko, ali donijela velike promjene

Šesnaesta knjiga u ediciji "Otočki ljetopis Cres-Lošinj", "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti" autorice Giovanne Jerolimić predstavljena je na ljetnoj terasi Gradske knjižnice i čitaonice u Malom Lošinju.

Opširnije...

U uvali Martinšćici otkriven krstionički zdenac iz V./VI. stoljeća

U uvali Martinšćici na jugu otoka Cresa, nedaleko od Punte Križa, pronađen je krstionički zdenac podno memorijalne kapele uz južni bok crkve u sklopu kompleksa vile iz V. stoljeća.

Opširnije...

Objavljen devetnaesti "Puntarski fuoj"

Na ovogodišnjoj Ivanji, fešti u Punti Križa održanoj u ponedjeljak, predstavljen je devetnaesti broj "Puntarskog fuoja", glasila Zavičajnog društva "Puntari", koje od prvoga broja objavljenog 2005. godine uređuje Ljubo Galjanić.

Opširnije...

Petru Strčiću na spomen

U nedjelju, 23. lipnja u Rijeci je u 83. godini života umro akademik Petar Strčić, istaknuti hrvatski povjesničar i arhivist, redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Opširnije...

U ribarnici trlje, kovači i salpe i na zidovima

Interijer nedavno preuređene ribarnice u Malom Lošinju od ove godine krase fotografije riba nastale u razdoblju od 1898. do 1903. godine, čiji je autor Benedikt Lergetporer.

Opširnije...

U Orlecu održan festival dječjih folklora

Po prvi put je održan Susret dječjih folklora kvarnerskih otoka, a domaćin je bio Orlec, povodom tamošnjeg slavlja sv. Antona.

Opširnije...

Stari riječki motivi izloženi u palači Arsan

Na prvom katu palače Arsan, sjedišta Creskog muzeja, otvorena je izložba starih razglednica "Pozdrav iz Rijeke", kao uzvratna izložba nakon što su razglednice Cresa na izložbi "Pozdrav iz Cresa - Život prije turizma" - uglavnom iz kolekcije entuzijasta dr. Damira Kovača - bile pokazane publici Muzeja Grada Rijeke.

Opširnije...

Kako je destilerija iz Martinšćice ostvarila svjetski uspjeh

Izložba "Miris pobjede" posvećena radu destilerije eteričnih ulja Andrije Linardića starijeg i mlađeg u Martinšćici, autorica Irene Dlaka i Inge Solis, otvorena je u palači Arsan, sjedištu Creskog muzeja.

Opširnije...

Na "Creskom kaiću" danas boćanje, izložba i koncert

Boćarski humanitarni turnir na glavnom gradskom trgu u Cresu dolazi u završnu fazu. U četvrtak u 21.30 odigrat će se finalni susret.

Opširnije...

Krajobrazi predstavljaju ostavštinu generacija

U Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove u Belom otvorena je izložba "Krajobrazi otoka Cresa" Tanje Kremenić, povodom Svjetskoga dana zaštite okoliša.

Opširnije...

Zaplovio "Creski kaić"

Različitim sadržajima sa zajedničkim nazivnikom promocije pomorske baštine Cresa i općenito mediteranskog načina života, otvorena je prva manifestacija "Creski kaić"...

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

18/7/1991

U Cresu otvorena marina s 460 vezova