Otoci.net

Sri16012019

Zadnje dodano:15.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Foto-klub poziva fotografe-hobiste

Rasprostranjivanjem digitalne fotografije, povećan je i broj fotografa-hobista koji ovjekovječuju razne trenutke iz svakodnevice.

Opširnije...

U Noći muzeja pregled stare ambalaže

I ove godine Lošinjski muzej svoje sudjelovanje u Noći muzeja temelji na vrlo širokoj temi - nakon što su prošle godine u fokusu bile mjere, odnosno mjerni uređaji i općenito sve mjerljivo, ovaj će put tema biti pakiranje i ambalaža, pod radnim nazivom "Nije etiketa, samo kvaliteta!".

Opširnije...

Do subote u razgled Lombinih gvaševa

Do kraja tjedna zainteresirani će moći pogledati izložbu slika "Apstraktna umjetnost i krajolici" u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju, čiji je autor Sofi Lomba.

Opširnije...

Lijepe želje odjekivale auditorijem

I ove je godine ženska klapa "Teha", sa svojim gostima, svojem Cresu darovala svečane glazbene trenutke na već tradicionalnom Božićnom koncertu održanom u župnoj crkvi.

Opširnije...

"Tehi" i "Burinu" u goste dolazi "Kamelija"

Ženska klapa cvjetnoga imena, "Kamelija" iz Opatije, gostovat će na tradicionalnom Božićnom klapskom koncertu u Cresu, koji će se održati u srijedu u 19 sati u creskoj župnoj crkvi.

Opširnije...

Toplina Božića u aranžmanu Ruždjak/Gašparović

Pod nazivom "Melodie celeste", u lošinjskom je Muzeju Apoksiomena održan koncert sopranistice Tanje Ruždjak i pijanista Danijela Gašparovića.

Opširnije...

Glazbeni praznik u lošinjskom kinu

Još je jedna glazbena fešta za Puhačkim orkestrom "Josip Kašman", koji su u kinodvorani u Malom Lošinju održali prva u seriji od četiri božićno-novogodišnja koncerta.

Opširnije...

Na koncertu puhača gostuje Dorotea Dumenčić

Bude li kao i ranijih godina, vrlo će dobru posjetu imati Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra "Josip Kašman", koji će se u srijedu, četvrtak i petak održati u Malom Lošinju, a u subotu u Cresu.

Opširnije...

Vodeni čovjek uveo Lošinjane u 3D-film

Trodimenzionalni sustav uveden je u kinu u Malom Lošinju, a prvi film prikazan kombinacijom 3D-projekcije i korištenjem odgovarajućih naočala, bio je američki spektakl "Aquaman", premijerno prikazan prije tri tjedna.

Opširnije...

Pjesma djece i nerezinski plesovi

Ponedjeljak pod šatorom u obliku kupole, postavljenom za adventske programe na glavnom trgu u Malom Lošinju, protekao je u znaku plesa i pjesme.

Opširnije...

Još jedan uspješan nastup glazbene obitelji

Gosti Adventa u Malom Lošinju i ove godine bili su članovi obiteljskog gudačkog kvarteta Veljak - otac kontrabasist Valter, kćeri violinistice Maja i Nataša, te sin violončelist Vid.

Opširnije...

Na današnji dan.....

16/1/2007

U Zagrebu umro Josip Vlahović, franjevac, u Cresu otkrio Misal iz 1494. godine