Otoci.net

Sub20072019

Zadnje dodano:20.07.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Osamljenost je najveća tema 21. stoljeća

"Samoća i osamljenost najveće su teme 21. stoljeća, a s obzirom na to da se knjiga dobro prodaje, ljudi očito osjećaju da ih ta tema dira", kazao je Miro Gavran gostujući na Lošinjskom književnom festivalu u Velom Lošinju.

Opširnije...

Dječja igra virtuoza na gitari

Na drugom koncertu 44. Osorskih glazbenih večeri nastupio je mladi hrvatski gitarist Krešimir Bedek. Diplomirao je gitaru 2005. u razredu Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Posijediplomski studij završio je u Nizozemskoj, a zaposlen je kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je glavne nagrade za mlade glazbenike "Darko Lukić", te je laureat brojnih međunarodnih natjecanja za gitaru u Nizozemskoj, Portugalu i Španjolskoj.

Opširnije...

Početak pripao muškarcima, 25. srpnja na redu su žene

Šesti dani teatra "Gavran" u Malom Lošinju počeli su u četvrtak sinoć na ljetnoj pozornici kina Vladimira Nazora predstavom "Sve o muškarcima".

Opširnije...

Missa Dalmatica kao posveta Danielu Marušiću

Programski je ravnatelj Branko Mihanović za otvorenje festivala posvećenog desetoj obljetnici smrti utemeljitelja Daniela Marušića odabrao sakralno djelo Franza von Suppéa: Missa Dalmatica, za sole, muški zbor i orgulje.

Opširnije...

"Missa dalmatica" otvorila OGV

Počele su 44. Osorske glazbene večeri. U gotovo u potpunosti popunjenoj ex-katedrali u Osoru, izvedena je "Missa dalmatica" Franza von Suppéa - nastupio je Muški zbor Hrvatske radiotelevizije sa solistima Domagojem Dorotićem (tenor), Ljubomirom Puškarićem, Leonom Košavićem (baritoni) i orguljašem Mariom Penzarom.

Opširnije...

Otvaranje OGV ipak bez predsjednice

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, unatoč najavama s nedavne konferencije za novinare organizatora Osorskih glazbenih večeri, ipak neće prisustvovati večerašnjem otvaranju festivala.

Opširnije...

Gavran i Tribuson zamijenili termine

Došlo je do zamjene termina gostovanja dvojice književnika na Lošinjskom književnom festivalu.

Opširnije...

Nalis: OGV nemaju prizvuk snobizma i elitizma

Pred nama je svečano otvaranje 44. izdanja Osorskih glazbenih večeri (utorak, 21 h), posvećenih utemeljitelju Danielu Marušiću povodom desete obljetnice njegove smrti. Kako je nastao ovaj znameniti festival, što on znači danas i kakva mu je budućnost razgoarali smo s izvršnim ravnateljem festivala, Josipom Nalisom, uz malu pomoć Marina Marušića, sina utemeljitelja festivala.

Opširnije...

Teatar na Pjaceti počeo "Šteficom Cvek"

Odigravanjem predstave "Štefica Cvek u raljama života" počeo je ovogodišnji Teatar na Pjaceti, festival s elementima pučkog teatra, koji Serđo Dlačić sa suradnicima već godinama priređuju u gradskoj jezgri u Cresu.

Opširnije...

Ljubomir Puškarić "u ulozi" Kašmana

Na 169. godišnjicu rođenja Josipa Kašmana, opernog pjevača velike međunarodne karijere nazivanog "kraljem baritona", rođenog Lošinjana, na ljetnoj pozornici kina u Malom Lošinju održan je koncert "Opera pod lošinjskim nebom".

Opširnije...

Na jubileju Lubeničkih večeri uzletio "Šišmiš"

Počele su tridesete Lubeničke glazbene večeri. Na otvorenom, na trgu u Lubenicama, orkestar i solisti zagrebačke "Opere b.b." izveli su operetu "Šišmiš" Johanna Straussa mlađeg.

Opširnije...

Na današnji dan.....

20/7/1877

U M. Lošinju rođen Antonio Hreglich, pomorski kapetan, zapovijedao najvećim putničkim brodovima (Saturnia, Neptunia, Vulcania)