Pet23082019

Zadnje dodano:22.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Akrili lošinjskih slikara izloženi u Gradskoj knjižnici

Još do kraja kolovoza imaju vremena zainteresirani ljubitelji umjetnosti pogledati izložbu slika četvero lošinjskih autora, u čitaoničkom prostoru Gradske knjižnice u Malom Lošinju.

Opširnije...

"Crescendo" otvoren pod zvjezdanim nebom na guvnu

Na guvnu, mjestu važnom za nekadašnji seoski način života, u Vidovićima ponad Martinšćice, počeo je ovogodišnji glazbeni festival "Crescendo" u organizaciji riječke pjevačice otočnih korijena Astrid Kuljanić.

Opširnije...

Čičić demonstrirao vještinu na violini iz 1701. godine

U nedjelju je u osorskoj ex-katedrali zatvoren 44. festival Osorske glazbene večeri, posvećen desetoj obljetnici smrti utemeljitelja Daniela Marušića, koncertom gudačkog ansambla "The Illyria Consort".

Opširnije...

"Crescendo" razbacan po otocima, dolazi i indijski udaraljkaš

Na šest lokacija u pet cresko-lošinjskih sela i gradova održat će se ovogodišnji glazbeni festival "Crescendo" u organizaciji Astrid Kuljanić.

Opširnije...

Bitno je čitati djeci u točki odvajanja od roditelja

Čak stotinjak ljudi, što je popriličan broj za ovakve događaje, iako predstavljanja slikovnica zapravo predstavljaju rijekost, okupilo se ispred Gradske knjižnice Frane Petrića u Cresu, gdje je Tina Gams-Fučić predstavila slikovnicu "Kada bi poljupci".

Opširnije...

Beograđani zatvaraju Lubeničke večeri

Večerašnjim (21 h) koncertom kvinteta Beogradskog muškog hora (zbora) bit će zaključene ovogodišnje, tridesete Lubeničke glazbene večeri.

Opširnije...

Slikovnica o ljubavi prema djeci nastala u Cresu

Svestrana Tina Gams-Fučić iz Cresa autorica je slikovnice u rimi "Kada bi poljupci" o roditeljskoj ljubavi prema djeci, napisanoj u prvom licu.

Opširnije...

Spoj umjetnosti nadahnut Markom Polom

Umjesto na terasi ispred zgrade, glazbeno-filmski događaj održan je u utorak navečer u zgradi Lošinjskog muzeja - glavnoj dvorani palače "Fritzi" u Malom Lošinju.

Opširnije...

Orkestar ovaj put svirao s jedrenjaka

U 21. izdanju Nautičkog koncerta, članovi lošinjskog Puhačkog orkestra "Josip Kašman" otišli su korak dalje - sada je osim publike i sam orkestar bio na moru.

Opširnije...

Kazališna radionica na engleskom

Od ponedjeljka do petka, svakodnevno od 10 do 12 sati, u Cresu će se održavati kazališna radionica za djecu u dobi od 9 do 12 godina, na engleskom jeziku.

Opširnije...

"Voces8" prerastao kapacitet osorske katedrale

Britanski vokalni ansambl "Voces8" održao je sinoć sjajan koncert pred dupkom punom ex-katedralom Uznesenja Marijina u Osoru, u sklopu 44. festivala Osorske glazbene večeri.

Opširnije...

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!