Ned18032018

Zadnje dodano:18.03.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Ljubavnom dramom zaključen mini-festival

Drugom kazališnom predstavom, "Nema života na Marsu" u izvedbi glumaca HNK-a iz Varaždina, u Malom Lošinju završen je mini-festival "Zima u kazalištu".

Opširnije...

"Nema života..." umjesto "Dežgracije"

Umjesto kazališne predstave "Dežgracija", u četvrtak će u lošinjskom teatru biti odigrana predstava "Nema života na Marsu", također u izvedbi ansambla HNK-a iz Varaždina...

Opširnije...

Kako izgleda prevoditeljski posao?

Do kraja ožujka će u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice u Malom Lošinju biti postavljena 11. po redu godišnja izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca, pod nazivom "Od izvornika do prijevoda".

Opširnije...

Pet žena pobudilo veliki interes

Na sceni kinodvorane Vladimira Nazora u Malom Lošinju u četvrtak je odigrana kazališna predstava "5žena.com", povodom Međunarodnog dana žena.

Opširnije...

Osmi mart uz žensku predstavu

Povodom Međunarodnoga dana žena, na pozornici dvorane Vladimira Nazora u Malom Lošinju u četvrtak će biti odigrana predstava "5žena.com".

Opširnije...

Malnaru novi mandat, Pupovac dopredsjednik

Robert Malnar ponovo je izabran za predsjednika udruge Puhačkog orkestra "Josip Kašman" iz Malog Lošinja, a Saša Pupovac, koji je bio drugi kandidat, izabran je za dopredsjednika.

Opširnije...

"Maldobrie" razveselile Lošinjane

U interpretaciji Lučana Nikolića, Ileane Brčić i Marinele Jerolimić, u subotu je lošinjska publika ponovo mogla čuti "Maldobrie", priče tršćanskog autorskog tandema.

Opširnije...

Potočnjak pedeset godina glume proslavio i na Lošinju

Posjet teatru pretpostavio je ostanku u toplim domovima relativno velik broj gledatelja na predstavi kojom je u Malom Lošinju otvoren festival "Zima u kazalištu".

Opširnije...

U četvrtak nastupa Žarko Potočnjak

Zagrebački glumac Žarko Potočnjak, koji ovih dana slavi pedesetu godišnjicu početka glumačke karijere, u četvrtak će ponovo nastupiti na pozornici kinodvorane Vladimira Nazora u Malom Lošinju.

Opširnije...

Uspio eksperiment, izrađena keramika poput one otprije više tisuća godina

Suradnja Lošinjskog muzeja i Arheološkog muzeja Istre ostvarena je otvaranjem izložbe "Izrada i pečenje keramike na neolitički način" Romualda Zlatunića.

Opširnije...

Može li creska jezgra opet postati žarište života?

Šetnjom po staroj jezgri Cresa nastavljena je promocija ideje oživljavanja ovog dijela grada, koji je od nekadašnje žive sredine u velikoj mjeri postao napušten povijesni spomenik.

Opširnije...

Na današnji dan.....

18/3/1714

U V. Lošinju rođen Antonio Budinich "Antigo", pomorac i brodovlasnik