Otoci.net

Čet18012018

Zadnje dodano:17.01.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika

U Velom 4:1 za Magašića, u Ustrinama pat-pozicija

Uvjerljivom pobjedom nestranačke liste nositelja Josipa Magašića, završeni su izbori za Vijeće Mjesnog odbora Velog Lošinja. Postotno, Magašić i kolege dobili su 68%, a lista HDZ-a predvođena Frankom Bonićem 32%. U Ustrinama su obje liste dobile po devet glasova, pa će Vijeće MO, umjesto predviđena tri, imati četiri člana, po dva sa svake liste.

Opširnije...

Ministar Marić najavio gradnju ACI-marine u Malom Lošinju

"Planiramo veliki projekt - izgradnju velike marine u Malom Lošinju, gdje će zapuštena državna imovina, ruglo na ulazu u Mali Lošinj, dobiti novu vrijednost, a gradit će je ACI", izjavio je ministar državne imovine Goran Marić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Opširnije...

Katedri Čakavskog sabora i "Parangalu" priznanja "Pro Insula"

Katedra Čakavskog sabora Cres-Lošinj, te Sportsko-ribolovno društvo "Parangal" iz Cresa dobitnici su priznanja "Pro Insula", najviših dodijeljenih na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom blagdana sv. Izidora (Sidra), Dana Grada Cresa.

Opširnije...

Cres u utorak dodjeljuje priznanja i zahvalnice

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Cresa, u utorak će biti dodijeljena javna priznanja, ne i ono najviše, koje nosi ime Frane Petrića.

Opširnije...

Potpisana 24 nova ugovora s poljoprivrednicima

Nakon jedanaest ranijih tijekom ove godine, potpisana su još 24 nova ugovora između Grada Cresa i creskih poljoprivrednika, ukupne vrijednosti 48 tisuća kuna.

Opširnije...

U Velom izborni dvoboj Bonić - Magašić

Franko Bonić i Josip Magašić prvi su na listama koje će se suočiti na izborima za Vijeće Mjesnog odbora Velog Lošinja 14. siječnja.

Opširnije...

Država prepustila bivši Dom JNA i zgradu carine Gradu, potpora projektu "Loger"

Zgrada bivšeg Doma JNA na Velopinu i zgrada u Ulici Vladimira Gortana u kojoj radi carina, postale su vlasništvo Grada Malog Lošinja, što otvara vrata projektu "Plavog svijeta"...

Opširnije...

Usvojen predloženi proračun od 100 milijuna, amandman ostao bez podrške

S 11 glasova podrške i četiri suzdržana (vijećnici s neovisne liste Dubravka Devčića) usvojen je proračun Grada Malog Lošinja za 2018. godinu, s prihodovnom stranom "teškom" 100.698.254 kune.

Opširnije...

Sepčić: Nisam znala da će me opozvati, ali me to nije iznenadilo

Još se sliježu dojmovi nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Cresa, na kojoj je na prijedlog petorice vijećnika opozvana predsjednica Maja Sepčić, a potom za predsjednika izabran Marčelo Damijanjević. Razgovarali smo sa smijenjenom predsjednicom, koja nije prisustvovala sjednici...

Opširnije...

Sigović vodi Odbor za turizam, Salković za promet, Mujagić za ekologiju

Na jučerašnjoj sjednici koja će ostati upamćena po smjeni dosadašnje predsjednice Maje Sepčić i povratku Marčela Damijanjevića na to mjesto, članovi Gradskog vijeća Cresa jednoglasno su izglasali članove tri radna tijela.

Opširnije...

Maglievaz i dalje vodi lošinjski IDS

Na izbornoj skupštini lošinjske podružnice IDS-a, Andrino Maglievaz ponovo je izabran za predsjednika, objavila je ovdašnja stranačka organizacija.

Opširnije...

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!