Otoci.net

Čet18072019

Zadnje dodano:18.07.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji

Anketa o energetskoj potrošnji kućanstva

Posljednjih godina sve češće svjedočimo neuobičajenim vremenskim prilikama koje se mogu s vrlo velikom sigurnošću pripisati klimatskim promjenama. Njihov glavni uzrok je nakupljanje stakleničkih plinova u atmosferi koji stvaraju tzv. efekt staklenika. Smanjenje globalnog zagrijavanja odgovornost je svakog pojedinca, a pokretanje posebnih inicijativa u lokalnim zajednicama mu može u tome pomoći. Jedna takva inicijativa jest "Čista energija za EU otoke" u kojoj sudjeluje i cresko-lošinjski arhipelag.

Opširnije...

Ukraden gliser od 180 tisuća kuna

Slovenskom je državljaninu, 31-godišnjaku, iz marine u Malom Lošinju ukraden gliser "four winns vista 278".

Opširnije...

Opremljen kabinet posebne odgojno-obrazovne skupine

Prosinačka dobrotvorna akcija u Malom Lošinju, pod organizacijskom palicom Društva "Naša djeca", napokon je dobila svoj zaključak - u pogonu je novoopremljen kabinet posebne odgojno-obrazovne skupine u Osnovnoj školi Marija Martinolića.

Opširnije...

Asfaltirana cesta do Baldarina

Nakon odgode zbog nedostatka materijala na tržištu, postavljen je novi asfaltni sloj na cestu od sela Punte Križa do kampa "Baldarin", čime su završeni višemjesečni radovi na vodoopskrbnoj mreži.

Opširnije...

Ministarstvo: Permetrin nije karcinogen

Sredstvo "neopitroid premium" koje sadrži permetrin, korišteno za zaprašivanje protiv komaraca u turističkom naselju Bučanje u Nerezinama, nije zabranjeno u EU, a permetrin nije karcinogen, kažu u Ministarstvu zdravstva RH. Zaprašivanje je obavljeno u noći s 4. na 5. srpnja, s početkom u ponoć, a obavila ga je riječka tvrtka "Dezinsekcija".

Opširnije...

Na srpanjskim mjerenjima šesnaestoro građana

Šesnaest osoba pohodilo je redovnu mjesečnu akciju mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka u prostoriji Udruge dijabetičara u središtu Malog Lošinja.

Opširnije...

Ukraden bicikl od 30 tisuća kuna

U vikend-biltenu primorsko-goranskog MUP-a evidentirana je krađa skupocjenog bicikla u Malom Lošinju.

Opširnije...

Grdović glavna atrakcija prve velike ljetne fešte

I ovo ljeto u luci Malog Lošinja, prema lanjskom receptu, bit će priređene ukupno tri fešte pod nazivom "Pomorska večer", a prva je održana ove subote.

Opširnije...

Održan skup o energetskoj samodostatnosti Unija

U Malom Lošinju i Unijama održan je dvodnevni sastanak sudionika projekta "Horizon 2020 Insulae".

Opširnije...

Ideja o mostu na sudu javnosti

Građanima i gostima Cresa predstavljen je u četvrtak navečer prijedlog izgradnje pješačkog mosta u creskoj luci, kojim bi - ostvari li se ova ideja - bile povezane dvije purpurele.

Opširnije...

Creski maturanti dobili svjedodžbe i pohvalnice

Svečana podjela svjedodžbi maturantima 24. generacije creskih gimnazijalaca, te pohvala i nagrada učenicima područnog odjela održana je u holu Osnovne škole Frane Petrića.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

18/7/1991

U Cresu otvorena marina s 460 vezova