Otoci.net

Uto19032019

Zadnje dodano:19.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Svjetsko prvenstvo "pomaknulo" Dan glazbe

Svjetsko prvenstvo "pomaknulo" Dan glazbe

Ususret prvome danu ljeta, u Malom Lošinju održan je program Dana glazbe. Zašto dan ranije? Prevladalo je razmišljanje da bi se, u navijačkom dekoru utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu, ovaj događaj "izgubio", pa je odabrana večer prije.

Još za dana, većina sudionika priredbe prodefilirala je Rivom lošinjskih kapetana, napravila krug na Trgu RH i potom se smjestila na ovoga ljeta praznoj terasi zatvorenog hotela "Apoksiomen", gdje je održan program. Najprije je nastupio Puhački orkestar "Josip Kašman" s Lošinjskim mažoretkinjama, nakon njih Folklorna skupina "Manfrina", potom skupina lošinjskih zumba-plesačica, a onda je uslijedio pjevački program - Ženski pjevački zbor "Vittorio Craglietto" Zajednice Talijana Lošinja, te dvije lošinjske klape - ženska "Augusta" i muška "Čikat".

Bilo je planirano da u programu sudjeluju članovi lošinjskih rock-skupina okupljeni u udruzi "Kreativno sklonište", no zbog kombinacije organizacijskih i privatnih razloga, to se nije dogodilo, već je za četvrtak navečer u njihovim prostorijama u zgradi Dječjeg vrtića zakazana slušaonica elektronske glazbe, a za subotu rock-koncert.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!