Priznanja jubilarnim davateljima krvi

Ilustracija
Ilustracija
Gradsko društvo Crvenog križa Mali Lošinj dodijelilo je priznanja dobrovoljnim davateljima krvi s područja Lošinja i Cresa, koji su u toj plemenitoj i korisnoj aktivnosti ove godine imali jubileje.


Priređene su dvije dodjele; u Malom Lošinju i Cresu. U Malom Lošinju povodom 75 darivanja krvi priznanja su dobili Sanjin Valendžić i Ilija Blaževac, povodom trideset davanja krvi Aleksandro Nikolić i Antonio Pavela, za dvadeset puta Ratko Vogrinc, Fiona Zaobornij i Sanja Ovcin, a za po deset puta Mario Toić, Marin Brčić, Miro Bjelanović, Mihaela Toić, Radmila Tomić i Mate Škoda, a za pet puta Lidija Kipson Zabavnik. Niz priznanja dodijeljen je onima koji su krv dali po prvi put, dok su obiteljske zahvalnice dobile obitelji Bodiš i Karčić.

U Cresu, za pedeset darivanja krvi priznanje je Edi Kolega, za četrdeset puta Marko Miočić, za po trideset puta Patrik Velčić i Valter Sintić, za dvadeset puta Vedrana Krvavac Jurjako, za po deset puta Luka Vuković Župan i Andrej Salković, a za po pet puta Jelena Bjelobrk i Jelena Stanković. Dodijeljen je niz priznanja za "debitante" u darivanju krvi te obiteljske zahvalnice; dvijema obiteljima Salković. Posebna priznanja uručena su dvojici davatelja krvi, koji su ove godine dobili i odlikovanja predsjednika RH za više od sto darivanja krvi; Lucianu Bravdici i Borisu Tramontani.

Gradsko društvo Crvenog križa priznanja je namijenilo i organizacijama koje pomažu u priređivanju redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi.