Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Hvataju natječaj za financiranje staze u Ćunskom

Hvataju natječaj za financiranje staze u Ćunskom

Dan uoči zakazanog termina održavanja sjednice, upućeni su pozivi na izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća Malog Lošinja, koja će se održati u petak u 15 sati.

Ovaj put u prostoriji za sastanke na prvom katu gradske uprave, a ne na uobičajenom mjestu u Lošinjskom muzeju, vijećnici će na dnevnom redu imati samo jednu točku - davanje suglasnosti za ulaganje u rekonstrukciju postojeće pješačke staze na području Ćunskog.

Gradske službe namjeravaju prijaviti ove radove na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, raspisan 12. lipnja, a s rokom za prijavu koji istječe 14. rujna. Ukupna duljina staze iznosi preko 25 kilometara, projekt je "težak" 4,27 milijuna kuna s PDV-om, a predloženim je projektom predviđeno otvaranje novog radnog mjesta - stručnog suradnika za turizam i male otoke, i to od 2020. godine. Projekt je obrazložen i korištenjem sada zapuštenih putova u turističke svrhe, u protupožarnoj obrani, te za pristup dijelovima poljoprivrednih gospodarstava.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu