Ivanišević među 8 pojedinačno, a u finalu parova

Finalistice turnira parova, Ivanišević druga slijeva
Finalistice turnira parova, Ivanišević druga slijeva
Na svojem terenu, na igralištima lošinjske "Punte", Petra Ivanišević prošla je među osam najboljih u pojedinačnom turniru i u finale turnira parova, u sklopu "Adriatic Cupa" do 16 godina starosti.

Putevi su joj se i ovaj put sjekli s onima Kornelije Hunčak iz Viškova, a evo i kako - Ivanišević je u šesnaestini finala izbacila Slovenku Jelenu Kovačević 6:1, 6:1, u osmini finala Splićanku Klaru Vukičević 6:2, 6:0, da bi je potom zaustavila Hunčak s 6:3, 7:5.

Protivnice u pojedinačnom turniru bile su partnerice u turniru parova, pa su tako Hunčak i Ivanišević stigle do finala pobijedivši poljsko-slovački par Gustowska / Handiakova 1:6, 6:3, (10:3), te slovačko-ukrajinski par Kotlikova / Molčanova 7:5, 3:6, (10:6). U finalu su bolje bile Austrijanka Karner i Mađarica Szabanin s 6:2, 6:1.

U muškom turniru, Lošinjan Ante Petar Ercegović je u šesnaestini finala izgubio od Talijana Andree Pigliapocoa 4:6, 6:2, 1:6. Konačni pobjednici turnira su Luka Đurđević (BiH) u muškoj i Elena Karner (Austrija) u ženskoj konkurenciji. Rezultati će biti obračunati za ljestvicu Europske teniske asocijacije.