MNK "Lošinj" ponovo igra Drugu ligu

foto: B. Purić
foto: B. Purić
U seniorsko natjecanje Druge hrvatske lige Zapad vraća se Malonogometni klub "Lošinj", a temelj momčadi činit će mladići sa zagrebačkog područja, kao što je to već proteklih godina znalo biti u juniorskom prvenstvu i na turnirima.


Zato će momčad trenera Deana Vidakovića i službeno domaće utakmice igrati u gradovima svojih protivnika. S obzirom na to gdje žive igrači, kao i na to da po svemu sudeći neće biti moguća prisutnost publike na utakmicama, zbog troškova ne bi imalo smisla organizirati utakmice u Malom Lošinju, tumači Gvido Samardžić, predsjednik MNK "Lošinj".

Natjecanje bi trebalo trajati od 26. rujna do 27. ožujka, igrat će se dvokružno, iako je "Lošinj" bio među onima koji su predlagali jeftiniji, jednokružni sustav. Osim "Lošinja", u Drugoj HMNL Zapad, koja i dalje pokriva i sjeverni i zapadni dio Hrvatske, sudjelovat će još deset klubova - "Otočac", "Rab", "Pula", "Siscia" iz Siska, "Bjelovar", "Petrinjčica" iz Petrinje, "Jesenje" iz Krapine, "Novi Marof", "Gorica" iz Velike Gorice i "Veruda" iz Pule, dok je "Zagreb 92" u posljednji trenutak odustao. Mnogo je upitnika uoči sezone i ne bi bilo veliko iznenađenje da sezona bude prekidana, kako se budu mijenjale javnozdravstvene mjere.

"Lošinj" još planira igrati i u kadetskom prvenstvu, koje će obuhvatiti samo klubove iz zapadne Hrvatske, a tu će igrati lošinjski mladići, pod vodstvom trenera Daniela Lovrečića.