Obavljena proba, u subotu Izbor za Miss

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Pred brojnim znatiželjnicima, u petak je u večernjim satima na Trgu RH u središtu Malog Lošinja održana proba za subotnji Izbor za Miss Hrvatske.

Sudjeluje 14 kandidatkinja, predstavnica pojedinih hrvatskih županija, a događaj će početi u 20 sati. Bit će postavljeno tristotinjak sjedalica, s tim da osim VIP-mjesta, na ostala mjesta mogu sjesti svi koji žele, do popunjenja kapaciteta. Za publiku će u prvih sat vremena biti održan animatorski program, a u 20.55 kreće televizijski prijenos. Voditeljica priredbe bit će Uršula Tolj, a glazbeni gosti Damir Kedžo i Antonia Dora Pleško. Izbor za Miss bit će otvoren izlaskom djevojaka u narodnim nošnjama krajeva iz kojih su došle, a slijedi pet izlazaka u odjeći uobičajenoj za ovakve izbore, s tim da će biti zastupljene kreacije hrvatskih dizajner(ic)a. Program će, od početka televizijskog prijenosa, dalje trajati približno sat i pol.

"Imamo 22 člana žirija i 14 djevojaka. To je dobro zbog što realnije slike, a žiri je iz raznih mjesta - uglavnom su tu ljudi iz šoubiznisa. Mogu otkriti da će u žiriju biti Ana Kučić, Dalibor Cvitković i Marina Medarić, a ostale zasad ne bih imenovala, da ne krenu lobiranja. Preko portala Zena.hr krenulo je glasanje za miss fotogeničnosti, do subote u 10 ujutro", najavljuje direktorica Maja Vračarić.

Mali Lošinj po prvi put ugošćuje ovaj događaj, a vjerojatno u dogledno vrijeme neće ponovo biti domaćin, jer se prakticira premještanje izbora za miss u razne dijelove Hrvatske, kako bi svi krajevi zemlje bili zastupljeni.