Lošinjani 24., Cresani 32. po redu u povorci

Ilustracija
Ilustracija
I ove će godine, prema ustaljenom običaju, karnevalski zaljubljenici s cresko-lošinjskog otočja sudjelovati u međunarodnoj povorci karnevala u Rijeci.

Nedjeljna povorka kroz središte Rijeke krenut će u podne, a nakon nezaobilaznih Meštra Tonija i "kraljice" karnevala, skupine "Morčići", Prvih riječkih mažoretkinja i Gradske glazbe Trsat, Korzom će prodefilirati 106 maškaranih skupina. Prema najavljenom redoslijedu u povorci, "Lošinjski karneval" s temom "Qu'ils mangent de la brioche - Neka jedu kolače" bit će 24. po redu, s najavljenih približno 180 sudionika, a Karnevalska udruga "Vežgani" iz Cresa s temom "Forteca" je 32. po redu, sa 150 maškara i alegorijskim kolima. Onima koji žele pogledati njihove nastupe od koristi može biti podatak da je prije Lošinjana na redu skupina "Pehinarska gospoda", a prije Cresana "Runolist" iz Crnog Luga.

Na popisu su karnevalske družine iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BiH, Crne Gore, Srbije, Austrije, Mađarske i Makedonije - sveukupno više od 10 i pol tisuća maškara.