Subotnje ljetno maškarano ludilo

Najavilo se 500 maškara / foto: B. Purić
Najavilo se 500 maškara / foto: B. Purić
Čak petsto maškaranih očekuje se na subotnjem Ljetnom karnevalu u Cresu, a dolazak su najavile i skupine iz Slovenije i Italije...

Po petnaesti put, creski karnevalisti organiziraju karneval u srcu turističke sezone, izvan uobičajenih karnevalskih termina.

Domaće maškare bit će zastupljene Karnevalskom udrugom "Vežgani", Prvim creskim mažoretkinjama, te grupom Kluba mladih "Susajda", a svoj su dolazak najavile maškare s Lošinja, zatim "Valmade" iz Velog Vrha (Pula), "Labinjonska kumpanija - domaća folšarija" i "Farabuti" iz Labina, "Koromačno" iz istoimenog mjesta, skupine "Čiketi", "Amici", "Lako ćemo", "Viva Ri", "Siti i pijani", "Draške maškare" i "Pehlinarski feštari" iz Rijeke, "Kumpanija s Pašca" (Pašac), "Čavjanske maškare" (Čavle), skupina iz Kostrene, te iz Slovenije i Italije. Samo iz Trsta stiže grupa od 78 maškara.

Limena glazba karnevalista iz Trsta predvodit će povorku, koja kreće oko 20 sati sa Šetališta 20. travnja, prema Pišarjoli gdje će se podignuti karnevalska zastava, a krug po Cresu nastavlja se povorkom prema Konsu, gdje će se održati fešta uz nastup skupine "Lady Luna".