Večeras tragom Olivera, Tedi Spalato dao uvertiru

Tedi Spalato za mikrofonom, Steno Vidulić za timunom / foto: B. P.
Tedi Spalato za mikrofonom, Steno Vidulić za timunom / foto: B. P.
Subotnja fešta "Pomorska večer" u središtu Malog Lošinja proteći će u znaku jednog od najvoljenijih pjevača u povijesti domaće glazbene scene, Olivera Dragojevića.


Pod nazivom "Tragom Olivera", na pozornici na Trgu RH nastupit će "Dupini", sastav koji je u nastupima pratio Olivera Dragojevića, zatim Petar Dragojević te Tedi Spalato. Potonji je sinoć dao uvertiru, pjevajući u luci s jedrenjaka "Nerezinca" (kao "predgrupa" nastupila je ovdašnja klapa "Čikat"), dok su lošinjski jedriličarski zaljubljenici jedrili na drvenim barkama, a publika sve to pratila s rive.

I večerašnji će program, s početkom u 20 sati, biti održan u sklopu festivala "Lošinjskim jedrima oko svijeta - Losinava" Turističke zajednice Lošinja, u vikendu održavanja 40. lošinjske regate za klasu "krstaš".


Na današnji dan:

28.09.1898.

U Raklju (Istra) rođen Mijo Mirković, ekonomist i sveučilišni profesor, autor niza djela o Lošinju, pisao i pod pseudonimom Mate Balota

28.09.1976.

U Lombardiji umro Giuseppe Piperata (r. 1883. u M. Lošinju), liječnik i kolekcionar, njegova zbirka postavljena je u Lošinjskom muzeju

28.09.2007.

Predstavljena monografija povodom stote godišnjice hrvatske škole u Cresu