Latino-ritmovi, "Pink Floyd" i Oliver na suncu

    Duo Magic Guitars / foto: B. Purić
    Duo Magic Guitars / foto: B. Purić
    Nastavljen je niz nastupa domaćih glazbenih snaga na glavnom lošinjskom trgu. U prijepodnevnom terminu, na pozornici na glavnom gradskom trgu, danas je nastupio duo "Magic Guitars" - Miroslav Bišćan i Pashk Berisha.


    Na brisanom prostoru, dobrano natapajući košulje znojem, Bišćan i Berisha izveli su dio svojeg repertoara, od latino-ritmova španjolske gitara do hitova iz antologije domaće scene poput onih Olivera Dragojevića, pa do velikana strane rock-scene poput "Pink Floyda". Vrlo toplo vrijeme natjeralo je ljubitelje glazbe da koncert prate iz hladovine ugostiteljskih terasa, a tek su se rijetki kraće zadržavali ispred pozornice.

    Organizator, Turistička zajednica Lošinja, za ovaj tjedan još najavljuje DJ-a Fredija Peraića za nedjelju u 21 sat, a paralelno će biti priređeno i astronomsko promatranje nebeskih tijela u izvedbi AD "Leo Brenner". Početkom tjedna na Trgu RH i na jedrenjaku "Nerezincu" privezanom uz Rivu lošinjskih kapetana nastupili su klapa "Čikat", grupe "Apsyrtides" i "Macaklini" te Lošinjske mažoretkinje i DJ "Hammdy" (Hamdija Dobreva).