Lošinj ulazi u pusno doba

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Da se bliži karnevalsko doba u Malom Lošinju, vidi se (i) po trakama koje se u gradskom središtu vijore između rasvjetnih stupova i obujmljuju ih.

Prvi događaj bit će preuzimanje simboličnog ključa Grada, u petak u podne u dvorani za sastanke gradske uprave, a u subotu navečer u hotelu "Helios", sada već tradicionalnom mjestu održavanja, bit će priređen prvi maškarani tanac. Glazbenu će podlogu dati ovdašnja skupina "Macaklini". Već u nedjelju popodne na istom će se mjestu održati dječja maškarana zabava.

Pust na Lošinju traje do 25. veljače, kada će se održati glavna karnevalska poruka gradskim središtem, a te će večeri u "Heliosu" nastupiti Mauro Staraj i "La Banda". U međuvremenu će se subotom nizati maškarani tanci, a velika posjećenost očekuje se na "Mare Monadi" u lošinjskoj luci 15. veljače i na "Balinjeradi" 22. veljače niz Ulicu braće Vidulić.


Na današnji dan:

12.07.1913.

U Križevcima rođen Andre Mohorovičić, arhitekt i povjesničar umjetnosti, rektor zagrebačkog sveučilišta, autor niza radova o Cresu i Lošinju

12.07.1935.

U Zadru rođen Mate Solis, creski akademski slikar, autor suvremenog vizualnog identiteta Cresa

12.07.1997.

U podmorju kraj otoka Vele Orjule, belgijski ronilac Rene Wouters otkrio kip Apoksiomena