Sporni stolarski radovi, ukraden kajak

Prema policijskom vikend-biltenu, pritvoren je 39-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje na kazneno djelo prijevare. Prema izvještaju, dogovorio je stolarske radove na Cresu i Krku, uzeo predujam, a potom radove nije obavio niti je vratio novac.


"Policijski službenici krčke policije u suradnji s lošinjskom policijom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijevare. Kaznena djela je počinio na štetu dvoje hrvatskih državljana, starosti 75 i 38 godina, s područja otoka Krka i Cresa s kojima je dogovorio stolarske radove. Radi izvođenja radova  od oštećenih je od listopada prošle te veljače ove godine uzeo predujam u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, a da nije obavio dogovorene radove niti im vratio novac", stoji u priopćenju.

Osim toga, MUP je zaprimio prijavu 77-godišnjeg talijanskog državljanina o ukradenom kajaku. Bijeli kajak "hobie" ukraden je u petak ili subotu iz lučice na području Malog Lošinja, a vrijedi oko 28 i pol tisuća kuna.