Vikend u znaku supova

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Povodom Međunarodnoga dana strvinara, u Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove u Belom pripremljeni su Dani otvorenih vrata - u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati.

U subotu će u 11 sati biti predstavljeni rezultati reklamne kampanje o zaštićenim vrstama, a pola sata kasnije počet će dječja radionica oslikavanja platnenih torbi, čiji će drugi dio početi u 16 sati. Za sudjelovanje u radionici treba se ranije najaviti organizatoru - s tim da je broj sudionika ograničen na dvadesetoro, a sudjelovanje je besplatno. Za 18 sati zakazano je predavanje Vedrana Lucića iz udruge BIOM, na temu "Kako pesticidi, metci i lijekovi truju supove i što možemo napraviti?" U nedjelju će, u 11 i u 16 sati, biti dovršena radionica oslikavanja torbi.

Neke su aktivnosti priređene i u Rijeci i Zagrebu - na riječkom Korzu već je otvorena izložba "Na nebu orli – priča o kvarnerskim bjeloglavim supovima", a u subotu će u Zoološkom vrtu Grada Zagreba biti održan "edukativni kutak o strvinarima", praktična radionica i prikazivanje filma o kvarnerskim supovima.