Može se do potpore od 15 tisuća eura

Odaziv na predavanje / foto: B. Purić
Odaziv na predavanje / foto: B. Purić
Iako je na okupljanja u Cresu i Malom Lošinju, priređena s ciljem davanja uputa za prijave, došao mali broj ljudi, ipak u LAG-u "Kvarnerski otoci" očekuju da će za natječaj za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava vladati dobar interes.

U maloj dvorani Gradske knjižnice u Malom Lošinju okupilo se samo petoro poljoprivrednika - očekuje se da će za većinu prijava poljoprivrednici angažirati konzultante - kojima je Antonija Ferlora uime LAG-a, u suradnji s Višnjom Morić, govorila o proceduri prijave na drugi po redu natječaj, u kojemu poljoprivrednici s područja Krka, Cresa i Lošinja mogu dobiti potporu od 15 tisuća eura, odnosno nešto više od 111 tisuća kuna. U igri su podnositelji zahtjeva čije je poljoprivredno gospodarstvo ekonomske veličine od 2000 do 7999 eura, bilo to poljoprivredno poduzeće, obrt, OPG, trgovačko društvo ili zadruga. Prijave se zaprimaju od 26. lipnja do 29. srpnja, a potpora se na ovaj način može dobiti samo jedanput.

U lanjskom natječaju su dodijeljene potpore za ukupno dvanaest poljoprivrednih projekata, od čega četiri na cresko-lošinjskom području.