Suradnjom "Idem i ja" i "Udice" čišćene dvije uvale

foto: Idem i ja
foto: Idem i ja
Sudionicima brojna akcija čišćenja održana je na Unijama, organizirana od udruge "Idem i ja" i Sportsko-ribolovnog društva "Udica" iz Malog Lošinja.

U luci Unije i uvali Vrulje radilo je 25 članova udruge "Idem i ja" i petnaest iz SRD "Udica", a bitan doprinos dao je i domaćin Robert Nikolić. Uklonjeni su razni predmeti koje je nanijelo more i oni koje su bacili nemarni ljudi. "Porazan je podatak da je u nevelikom dijelu uvale Vrulje pronađeno više od stotinu komada obuće različite namjene i veličine, branik autobobila, vodovodne cijevi i različiti predmeti za koje je nevjerojatno da mogu završiti ovdje", kažu u udruzi "Idem i ja", koja namjerava dovršiti posao u novoj akciji krajem ovog mjeseca.

Otpad prikupljen na ovoj akciji je grupiran u vreće kojima će se dalje baviti radnici komunalnog poduzeća, a napravljena je jednokratna "instalacija" od šlapa i papuča nađenih tijekom akcije.


Na današnji dan:

03.06.1848.

U M. Lošinju rođen Šime Kvirin Kozulić, nastavnik na Pomorskoj školi i utemeljitelj Hrvatske čitaonice u M. Lošinju 1887., sudjelovao u pokretanju hrvatske osnovne škole u M. i V. Lošinju

03.06.2016.

U Krku umro mons. Josip Bandera (r. 1914. u Belom), župnik, papinski protonotar, bio najstariji aktivni svećenik u Hrvatskoj