Info-pult

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2018-12_kucl-promo12-2018.jpgPoštovane sugrađanke i sugrađani, Komunalne usluge Cres-Lošinj d.o.o. u postupku su uvođenja novog sustava prikupljanja komunalnog otpada sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom koja je donesena na temelju Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Na području Grada Cresa i Grada Malog Lošinja komunalni otpad prikupljat će se pomoću polupodzemnih spremnika.

Za sva pitanja, nedoumice i nejasnoće u vezi odvojenog prikupljanja otpada, naručivanja odvoza glomaznog otpada, dovoženja otpada na reciklažna dvorišta Kalvarija i Pržić, novog načina evidencije i obračuna prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada, te raznih drugih informacija stojimo vam na raspolaganju putem naših kontakt telefona, e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te službene internet-stranice Komunalnih usluga (www.kucl.hr).
Od sada, točnije od petka 14. 12. 2018. za sva pitanja u vezi gospodarenja otpadom možete nam se obratiti i na Info-pultu u centru grada Malog Lošinja, na adresi Trg žrtava fašizma 6 (u prostorima stare blagajne). Info-pult bit će otvoren utorkom i petkom od 9:00 do 12:00 sati, a sve u svrhu promicanja održivog gospodarenja otpadom i edukacije stanovništa.

ZAŠTO SE UVODI NOVI SUSTAV?

Prvenstveno zbog ekoloških razloga; razvrstavanjem i odvojenim sakupljanjem čuvamo prirodu i okoliš, te činimo dobro za naše zdravlje i ljepšu budućnost. Odvajanje korisnih sastojaka otpada zakonska je obveza, no bez obzira na to apeliramo na vašu svijest i molimo vas za suradnju.

Uz ekološke i zakonske razloge uvođenja novog sustava, tu su i turistički razlozi. Suvremeni turizam traži odvojeno prikupljanje otpada (većina naših gostiju to već i radi u svojim kućama, te kada ih uputimo na naš sustav, za njih će to zasigurno biti prihvatljivo).

Smanjenje miješanog komunalnog otpada znači i smanjenje troškova zbrinjavanja otpada na ŽCGO Marišćina. Uvođenjem polupodzemnih spremnika zbog kapaciteta spremnika omogućena je manja učestalost odvoza, te se smanjuje trošak prikupljanja otpada koji je razmjerno najveći trošak u sustavu gospodarenja otpadom.

Uspješno uvođenje sustava i ostvarenje očekivanih rezultata traži suradnju svih naših korisnika. Budemo li se svi pridržavali uputa, vjerujemo u naš zajednički uspjeh.

(Sponzorirani članak)