Pet13122019

Zadnje dodano:13.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Važnost pozitivnog razmišljanja

Važnost pozitivnog razmišljanja

Na temu "Odgoj djece u svjetlu hagioterapije" u prostorijama Dječjeg vrtića predavanje su održale Melita Muškardin i Anica Dujmović-Majurec...

Hagioterapija je metoda koja se bavi istraživanjem zakonitosti čovjekove duhovne duše, izrasla na filozofsko-teološkom istraživanju čovjeka, a utemeljio ju je prof. dr. Tomislav Ivančić, profesor fundamentalne teologije na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Hagioterapija je težnja da se čovjek oslobodi od boli na duhovnoj razini, dok medicina isto čini na tjelesnoj, a psihijatrija na psihičkoj razini.

Nakon uvodne riječi odgajateljice u vrtiću mag. paed. Melite Muškardin, koja je govorila o hagioterapiji i najavila utemeljenje udruge u Malom Lošinju, kao i naredna slična okupljanja, predavanje je održala dr. Anica Dujmović-Majurec, sada umirovljenica, govoreći o primjerima iz vlastite radne prakse, odnosno o važnosti pozitivnog razmišljanja, ne samo u slučajevima bolesti, nego i u svakodnevnim životnim zadacima.

Predavanje, nakon kojega je postavljeno i nekoliko pitanja, posjetilo je pedesetak osoba, dobrim dijelom odgojno-obrazovnih djelatnika.

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju