Djeca Malog i Velog Lošinja u Slavoniji

Razgledavanje kulturnih...
Razgledavanje kulturnih...
Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Maria Martinolića, te drugog i trećeg razreda Područne škole Veli Lošinj u pratnji učiteljica Ane Buljete, Gordane Novak-Utmar i Marte Saganić te učitelja Saše Ivaniševića, proveli su školu u prirodi u Slavoniji...

Učenici su krenuli s otoka u jutarnjim satima te su najprije razgledali Park prirode Lonjsko polje i selo roda, Čigoč. Vozeći se Slavonijom prošli su Krndiju, vidjeli Zlatnu dolinu i grad Požegu. U večernjim satima stigli su u Našice gdje su bili smješteni. Sljedećeg dana posjetili su Park prirode Kopački rit, grad Osijek te osječku katedralu. Učenici su se najviše veselili kupanju u Bizovačkim toplicama.

Treći dan obišli su ergelu lipicanera u Đakovu, te vidjeli đakovačku katedralu, treću po veličini u Europi. Zoološkim vrtom obitelji Bizik u Našicama bili su oduševljeni. Zadnji dan, na povratku na otok, obišli su Park prirode Papuk, te obiteljsko gospodarstvo u Višnjici nedaleko Slatine. Tu su učenici jahali konje.

Ova škola bila im je zanimljiva jer su uspjeli vidjeti uživo sve ono što su učili na nastavi, družili su se, te stekli nove prijatelje.