Ususret "zelenoj" suboti

Iz ekoloških arhiva / foto: B. Purić
Iz ekoloških arhiva / foto: B. Purić
Uoči subotnje međunarodne akcije čišćenja, lošinjski koordinatori akcije objavili su zbirna mjesta na području otoka Lošinja i Ilovika.

U Malom Lošinju, u subotu u 8 ujutro volonteri će se okupiti kod "Jadrankinog" diskonta na Kalvariji, odakle će krenuti u čišćenje šume i puta ispod Kalvarije, te ceste i puteva od smetlišta prema brdu Sv. Ivan i vodospremi.

Za ronilačku akciju čišćenja podmorja u Velom Lošinju, okupljanje je u 7,45 sati kod lanterne.

Za čišćenje plaže nedaleko uvale Kovčanje, kod tzv. Žikine krivine, te za čišćenje plaže Kandija, okupljanje je ispred prostorija udruge "Idem i ja" u 9 sati.

Za čišćenje u Nerezinama, zbirno mjesto je spoj starog i novog puta prema brodogradilištu, a za plaže Ilovika, Svetog Jakova i Artatora na samom licu mjesta.

"Pojedinci se mogu samoorganizirati i rasporediti na bilo koja mjesta za koja znaju da imaju otpada", poručuju organizatori i pozivaju da im se na broj 098/215-858 javi treba li odvesti prikupljeni otpad i s koje lokacije.

U organizaciji Udruge uzgajivača ovaca, svim sudionicima akcije bit će na glavnom gradskom trgu poslužen gulaš od divljači. Bonove će podijeliti članovi organizacije (kontakt: 098/350-777).

Dodajmo i da se "Zelenoj čistki" priključila Udruga "Sveti Gaudencije" iz Osora; i njihovo će članstvo čistiti u subotu ujutro, a okupljanje je u 8,30 sati kod mosta, s lošinjske strane.